govori

U organizaciji Udruge slijepih i slabovidnih osoba Pakrac – Lipik, a pod gradskim pokroviteljstvom, danas se u Pakracu održava 12. turnir u elektronskom pikadu za slijepe i slabovidne osobe. Tradicionalna sportska priredba odigrava se u okviru proslave blagdana sv. Josipa - Dana Grada Pakraca, a ove se godine u prostorijama Udruge u Radićevoj ulici natječu uobičajene četiri ekipe - uz domaćina i one iz Daruvara, Bjelovara i Požege.

sudionici

Pozdravljajući goste u uvodnom je obraćanju predsjednik pakračke Udruge Stanko Kovačić uz uobičajene pozdrave dobrodošlice zahvalio Anamariji Blažević, koja je kao saborska zastupnica dala značajan doprinos u zakonskom poboljšanju materijalnih uvjeta invalidnih slijepih osoba, a kao gradonačelnici na razumijevanju potreba takvih osoba i njihove udruge.

Odgovarajući A. Blažević je tražila od slijepih osoba da budu glasniji u svojim zahtjevima da invalidne osobe moraju imati iste mogućnosti kao zdrave. Gostima je zahvalila na dolasku u naš grad, koji je opisala kao mali, ali u kojem se ulaže puno truda u pogledu postizanja kvalitete življenja. Udruzi slijepih je zahvalila na njihovom angažmanu  koji značajno nadilazi   ono što bi se očekivalo s obzirom na ime.

Natjecanje u govornom pikadu u dvije konkurencije, slabovidni i slijepi koje čine sastavi od četiri člana trajat će, uz ručak i druženje, do poslijepodnevnih sati, kada će najuspješnijima biti uručena sportska priznanja.

bacanje pikada