napad hajduk

U 16. kolu Međužupanijske nogometne lige Lipik 1925 je u Pakracu pobijedio s 1:0  i tako nastavio višegodišnju tradiciju nepobjedivosti u lokalnim derbijima. Ključni trenutak utakmice je bio 79. minuta kada je na centaršut s lijeve strane Hajdukova obrana ušla u seriju grešaka koji je u konačnosti rezultirao rušenjem lipičkog napadača te je sudac dosudio jedanaesterac koji je u konačnih 1:0 pretvorio Josip Jozipović. 

Drugih sadržaja za zapamtiti ili izdvojiti na ovoj utakmici je bilo jako malo. Počelo je dobro i u prvih desetak ili petnaestak minuta obje momčadi su, ponajviše zahvaljujući grešaka svojih obrana, stvorili više poluprilika iz koje je u jednom slučaju Lipik pogodio i stativu. No uslijed povika sa klupa i međusobnog bodrenja obrane su se konsolidirale i obje momčadi su više razmišljali o svom nego o protivničkom golu tako da je publika gledala manje-više dosadnu igru na sredini terena.  

jedan igrač hajduk

Nakon primljenog gola Hajduk je unio u igru nešto više ambicija i rizika, naročito u petominutnoj nadoknadi. Iz tog razdoblja domaća publika i igrači zamjeraju sudcu što start golmana Lipika Zanettija na mladom Šircu na desnoj strani šesnaesterca nije okarakterizirao kao jedanaesterac nego kao prekršaj napadača.  U posljednjoj minuti Filip Matijašević je izbio pred Zanettija, uputio loptu ispod njega, ali je ona otišla nekoliko centimetara izvan gola. Bila je to i najveća šansa Hajduka na cijeloj utakmici.

Hajduk je kao i prethodnih godina, valjda u velikoj želji, ponovo protiv Lipika odigrao svoju najlošiju domaćinsku utakmicu u sezoni upisavši ponovo poraz. No ukupno uzevši prema prikazanom, potvrdila se naša ocjena u najavi ove utakmice – godinama nismo gledali slabije ove dvije ekipe. Komentirali su tako i gledatelji kojih se unatoč kiše i hladnoći skupilo poprilično. U prilog slabosti ekipa govori i činjenica da je Hajduk u utakmici gdje može napraviti pet izmjena to učinio dva puta, a Lipik tek jednom, u 90. minuti, mada igrači na terenu su sve, samo ne briljirali. Unatoč Hajduku dosuđena četiri žuta kartona, a Lipiku dva, sve zbog preoštrih startova, utakmica je protekla u izuzetno korektnom ozračju.

publika hajduk

Ovakvim raspletom Lipik se nakon nepotpunog 16. kola sa 26 bodova popeo na tablici na peto mjesto, a Hajduk s  četiri boda zaostatka pao na deveto. U idućem kolu Hajduk gostuje kod Slobodnice koja je tri boda iza njega, a Lipik dočekuje predzadnju Mladost Sibinj.

SASTAVI:

HAJDUK: Balog, Keć, Beković M. (od 53. Zandona), Grafina, Matijašević, Kiš, Dietzman, Grubišić, Kafka, Gligić (od 66. Širac), Petrović. Trener: Slavko Vuić

LIPIK 1925: Zanetti, Nikić, Garača, Gelešić, Duvnjak, Rekavić, Tomić, Jozipović (od 90. Bilogrević), Podunavac, Šenija, Crnojević. Trener Mario Milašinović

sastav hajduk