filip matijašević Medium

NOGOMET

NK Hajduk Pakrac u subotu je odigrao 21. kolo MŽNL SB/PŽ protiv posljednjeplasiranog Papuka iz Velike te izgubio rezultatom 3:2. Da to neće biti njihov dan, nagovijestio je Stjepan Kiš autogolom u 39. minuti susreta, Hajduk je dva puta izjednačio rezultat preko Ognjena Kafke i Matije Benkovića, no domaćini pred kraj susreta golom za 3:2 odnose sva tri boda. Sljedeće kolo u subotu Hajduk će udomaćiti NK Jakšić.

NK Lipik 1925 koji se natječe u istoj ligi odnio je sva tri boda pobjedom od 4:1 protiv gostiju iz Sikirevaca. Teo Duvnjak postigao je dva pogotka, a po jedan su pridodali Marin Tomić i Ljuban Garača. Iduću utakmicu Lipik putuje na gostovanje protiv NK Slavonac.

Županijski kup

Jučer su odigrane četvrtfinalne utakmice Županijskog kupa Požeško - slavonske županije, a naš predstavnik NK Hajduk Pakrac plasirao se u polufinale hattrickom Filipa Matijaševića. Posebno se ističe podatak kako je sva tri pogotka postigao unutar sedam minuta. Konačni rezultat bio je 3:1, a polufinalisti su još NK Kutjevo, pleternička Slavija te NK BSK iz Buka.

cetvrfinale nogomet kup

NK Croatia Donja Obrijež u 20. kolu 1. ŽNL upisao je poraz od 2:0 na gostujućem terenu u Kuzmici te si dodatno otežao ostanak u prvoligaškom društvu. U nedjelju će na domaćem terenu u derbiju začelja pokušati osvojiti sva tri boda protiv posljednjeplasiranog NK Parasan.

HNK Dobrovac na domaćem terenu je također ostao bez bodova, poraz od 3:1 nanio im je lider 1. ŽNL NK Croatia iz Mihaljevaca, jedini pogodak za Dobrovčane djelo je Željka Popovića. Slijedi im još jedna teška utakmica, gostovanje kod drugoplasiranog NK BSK iz Buka.

NK Slavonija Prekopakra je nakon 10 kola i dalje u potrazi za bodovima, ovaj put s gostovanja su sva tri boda kući odnijeli nogometaši Lipe, rezultat je bio 1:3, a u strijelce za Prekopakru upisao se Domagoj Ajman. U sljedećem kolu 2. ŽNL NK Sulkovci ugostit će Slavoniju.

NK Dinamo Badljevina je na domaćem terenu u 10. kolu 2. ŽNL podijelio bodove sa NK Sulkovci. Rezultat je bio 1:1, a za Badljevčane se u strijelce upisao Jozo Ilinović. Priliku za novim bodovima imat će sljedeće kolo u Biškupcima.

RUKOMET

RK LiPa je prošli vikend u pakračkoj dvorani odigrao 15. kolo 1. HRL U-15 protiv vršnjaka iz Slatine i Virovitice te su dječaci ostvarili polovičan učinak. Dva boda su upisali protiv Slatine rezultatom 24:19 (13:11), a u drugoj utakmici su se susreli s drugoplasiranom ekipom lige, Viroviticom te upisali poraz 20:27 (8:13).

Ekipa trenera Anđelka Lucića se nalazi na desetom mjestu prvenstvene ljestvice s 15 osvojenih bodova. Do kraja prvenstva ih očekuje još jedno kolo koje će se igrati u Osijeku, gdje će snage odmjeriti s ekipom Osijeka i Tenje.

u 15 lipa Medium

Dječaci U-13, koje također vodi Anđelko Lucić, nastavili su s uvjerljivim igrama u 1. HRL.

U prvom susretu su pobijedili ekipu RK "Tenja" rezultatom 27:12 (11:2), da bi u drugom susretu bili bolji od domaćina ovoga kola, Petrijevaca s rezultatom 26:15 (15:5).

Ovog vikenda očekuju ih utakmice pred domaćom publikom protiv RK "Feniks" i RK "Valpovka".

u 13 lipa ljestvica