ribici svi

Športsko ribolovno društvo Pakrac organiziralo je 27. po redu Ribolovni kup Bljesak koji se održao na jezeru Raminac prošlog vikenda. U konkurenciji od 15 ekipa u lovu ribe udicom na plovak, pobijedila je Bjelka GME "Garbolino" iz Sunje s 9 negativnih bodova, drugo mjesto osvojio je Rak Topfishing Garbolino Rakitje s 11 negativnih bodova, dok je treću poziciju zauzela ekipa Sveti Petar s također 11 negativnih bodova, no s manjom upecanom kilažom.

U pojedinačnom bodovanju po sektorima, najuspješniji u sektoru A bio je Mario Pejaković iz Bjelke s 3920, u sektoru B Darko Sedlar iz Raka s 4835, dok je u sektoru C s najvećom gramažom od 6240 grama slavio Goran Đerki iz Udice Grubišno Polje.

Nakon vaganja ulova koje je održano na lipičkom jezeru Raminac, svečanost proglašenja pobjednika i dodjela nagrada upriličena je na pakračkom jezeru Pakurnovac. Tri prvoplasirane momčadi i najbolji pojedinci nagrađeni su peharima i medaljama koje je uručio predsjednik ŠRD Pakrac Ivica Nožarić - Tašo.

Ove godine Pakrac je imao i tri ekipe kadeta koji su se također natjecali sa seniorima. Za ekipu Pakrac kadeti 1 nastupali su Marko Ađijević, Mislav Oblak i Erik Kovačić, za Pakrac kadeti 2 su nastupali Analia Vončina, Jakov Delorenci i Ivan Bukovac, a u trećoj kadetskoj ekipi natjecali su se dva dječaka, Marko Šimić i Šimun Petar Altus. Među mladim ribičkim nadama najuspješniji je bio Erik Kovačić s 1570 grama.

malac resized

Spomenut ćemo još nastup mlade lipičanke Nataše Grubić koja se natjecala za ekipu Slavonac Lipik te koja će ove godine nastupati na Svjetskom prvenstvu do 15 godina, a prvenstvo će se održati u Portugalu početkom srpnja.

mali resized

sandi resized