motocross 2023

Ove godine zbog što veće posjećenosti, utrka će se voziti 14. svibnja umjesto 1. svibnja, kako je dosad bilo uobičajeno. Članovi Moto kluba Pakrac-Lipik na stazi u Matkovcu ugostit će najbolje hrvatske vozače u utrci za prvenstvo Hrvatske međunarodnog karaktera.

Od predsjednika moto kluba, Marka Strage, saznajemo: "U nedjelju se u Prekopakri očekuje nastup stotinjak vozača koji će voziti utrke u klasama od juniora do veterana, raspoređeni po klasama 50, 65, 85, MX2, MX OPEN, žene, veteran A, veteran B, B-250 i B OPEN. Od naših vozača nastupit će Stefan Lenče u klasi MX65 te Bruno Baranček u klasi B-250."

Službeni trening počinje u 9 sati, start prve utrke planiran je u 11 sati, a svečano otvorenje u 13 sati. Staza se već priprema, očekuje se puno posjetitelja koje će ugostiteljskom uslugom kao i svake godine posluživati Hookah bar-pizzeria, a članovi Društva Mađara Pakrac osigurat će ručak u prostorijama NK Slavonija Prekopakra za preko sto volontera koji će sudjelovati u utrkama. Za osiguranje će se pobrinuti Dobrovoljno vatrogasno društvo Pakrac, dok će zavojni sudci biti gotovo svi članovi MK Pakrac-Lipik.

Vremenska prognoza je povoljna i organizator ističe da će staza biti pripremljena na najvišem nivou. Motocross utrka „Bljesak“ tradicionalno se održava pod pokroviteljstvom Grada Pakraca.

plakat 1 1

Izvor fotografija: MK Pakrac-Lipik