niko kalvi naslovna

Fotografije: Privatni album

Niko Kalvi, 17-godišnji kuglač iz Pakraca osvojio je brončanu medalju u disciplini Tandem U18 na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Varaždinu koje je počelo 12. svibnja! Time je naš hrvatski reprezentativac na najbolji način obilježio svoj nastup u paru s Osječaninom Franom Popovićem.

U prvom kolu savladali su slovenski par Šimec/Zafran rezultatom 2:1 u setovima da bi u četvrtfinalu uvjerljivo s 2:0 pobijedili suigrače iz reprezentacije Karla Petranovića i Mateja Mrlu. Polufinale im je donijelo još jedan dvoboj protiv Slovenaca Ponebsek/Vilhar. Nakon izjednačenog rezultata 1:1 u setovima, treći odlučujući koji bi im donio finale izgubili su za samo 4 čunja razlike, no zasluženu brončanu medalju s vrata im nitko ne može oduzeti.

Hrvatska je završila na 7. mjestu u konkurenciji 13 reprezentacija sa srušenih 2285 čunjeva.

Niko je sa 16 godina prošle sezone koja je završila u travnju nastupao za lokalne klubove Pakrac Papuk (druga ekipa Pakrac Papuka) u 4. HKLI te Slavonski banovac u 2. HKLI dvojnom registracijom. Postignuća spomenute sezone su: 2. mjesto u parovima na prvenstvu RH, 3. mjesto u sprintu na prvenstvu RH, najbolji igrač 4. HKLI te poziv u reprezentaciju za kategoriju U18 koji je potpuno opravdao okitivši se broncom. Bravo Niko!

niko kalvi