banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

hmnk split igra

Malonogometni klub Nova Gradiška za koji igraju Alen Grafina, Filip Matijašević i Stjepan Petrović, nogometaši NK Hajduk Pakrac, jučer je odigrao 5. kolo kvalifikacijskog ciklusa za SuperSport 1. HMNL, ugostivši u sportskoj dvorani u Novoj Gradiški malonogometaše Splita. U atraktivnoj utakmici u kojoj smo vidjeli čak 12 golova, Gradiška je fantastičnom pobjedom od 8:4 napravila ozbiljan iskorak ka prvoligaškom društvu. Plasman u 1. ligu ostvarit će dva najuspješnija u kvalifikacijama, a oni trenutno zauzimaju drugo mjesto na tablici.

Nova Gradiška povela je u 5. minuti preko Jakića, a inicijativu domaćina okrunili su s još dva pogotka Bungić i Batalo. Gosti nakon toga pokušavaju preokrenuti rezultat uvođenjem golmana-igrača, no to im se vrlo brzo obilo o glavu nakon što je Jakić pogodio prazan gol i povisio rezultat na 4:0. Splićani su do kraja poluvremena uspjeli iskoristiti opuštanje domaćina nakon komfornog rezultata te smanjili rezultat na 4:2.

U nastavku su Splićani ponovno koristili golmana-igrača, no domaćini su se uspjeli obraniti od svih napada gostiju, a u 32. minuti Eller je matirao Sirića i povećao vodstvo na 5:2. Već sljedeće minute, Splićani su zabili za 5:3, a u 34. minuti Nova Gradiška je prelomila utakmicu kada je Matijašević zakucao loptu u mrežu pored nemoćnog vratara gostiju te povisio rezultat na 6:3. Uslijedio je i Cindrićev pogodak u nebranjeni gol gostiju udarcem sa svoje polovice, da bi se ubrzo nakon toga i Eller ušetao s loptom u prazan gol. Gosti su do kraja susreta uspjeli smanjiti na rezultat na konačnih 8:4.

Ekipe su ispraćene velikim pljeskom pune tribine, u posljednjem kolu Gradiška gostuje u Zagrebu kod Uspinjače Gimke, a pobjedom bi osigurali plasman u prvoligaško društvo.

hmnk tribina splittablica hmnk split

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić