banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

lađari šumari dabo

Hrvatsko šumarsko društvo - ogranak Bjelovar organizira Lađarski kup. Utrka će biti održana 10. lipnja na jezeru Raminac, a sudjelovat će ekipe koje godinama veslaju na Maratonu Lađa, amaterskom sportskom natjecanju u utrkama lađa dolinom rijeke Neretve te kupovima diljem Hrvatske. Lokalna publika tako će po prvi puta imati priliku vidjeti ekipu „Lađari Šumari“ na Ramincu, a za koju su između ostalih dosad nastupali Dalibor Horvat, Tomislav Rihtarić, Branimir Marinković i Krešimir Savi. U ovoj utrci lađu „Šumara“ pojačat će i Stijepan Matijašević.

Jedan od glavnih organizatora i inicijatora održavanja ove utrke, Lipičanin Dalibor Horvat - Dabo, poznat i kao aktivan član gastro-povijesne ekipe „Kod veprove glave“ koju čine simpatizeri Povijesnog društva Pakrac - Lipik, obavijestio nas je kako će se i svi posjetitelji moći provozati u lađi te i sami okusiti čar veslanja.

lađari šumari dabo keka

Početak utrke predviđen je u 14 sati, dužina staze je dvjestotinjak metara, a pripremu iste preuzeli su „Šumari“. Posade se sastoje od 12 članova, deset veslača, po jednog parićara i rezervnog člana. Očekivano trajanje utrke je 10 minuta, a čitavo natjecanje potrajat će više od četiri sata.

lađari šumari

Fotografije: privatni album

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić