motocross bljesak 2023 naslovna 1

Okupljeni su mogli biti vrlo zadovoljni jučerašnjom utrkom "Bljesak" održanom u Matkovcu pod pokroviteljstvom Grada Pakraca. Sav trud članova Moto kluba Pakrac-Lipik pri pripremi staze i organizacije utrke nepovoljni uvjeti nisu mogli umanjiti. "Stvarno smo dali sve od sebe organizirajući ovu utrku, zbog kiše smo ju odgodili s 14. svibnja na Dan Državnosti 30. svibnja, no eto umiješala je opet svoje prste te nam onemogućila vožnju drugih utrka. Srećom odvozile su se prve pa smo po tim rezultatima mogli proglasiti pobjednike. Zahvalio bih se na kraju svima koji su pomogli u organizaciji i svima koji su došli pogledati utrke i time podržati rad i trud svih iz kluba i volontera", izjavio je predsjednik kluba Marko Straga.

Prvu utrku obilježio je teži pad jednog od vozača koji je brzom intervencijom medicinskog osoblja prevežen vozilom hitne pomoći u pakračku bolnicu. Odvožene su sve klase osim MX50 čiji su vozači premali i prelagani da bi uspjeli po takvim kišnim uvjetima odvoziti utrku bez čestih proklizavanja i padova. U svim ostalim klasama moglo se vidjeti pregršt atraktivnih skokova, preticanja uz tek poneki pad vozača, a u utrkama su osim domaćih vozača sudjelovali i natjecatelji iz Južne Afrike, Bugarske, Izraela i Slovenije. Izdvojit ćemo i utrku klase MX65 u kojoj je nastupala najveća uzdanica kluba, Stefan Lenče - Štef. Vidno šepajući, saznajemo kako "vuče" ozljedu koljena s utrke koju je odvezao prije "Bljeska", no rekao je kako jučerašnji nastup uopće nije bio upitan. Vodio je veliku borbu s Rokom Ivandićem koji je nakon pada izgubio prvu poziciju gdje Lenče izbija na prvo mjesto, no ozljeda ga je očito spriječila u izvedbi na kakve je navikao Pakračane pa ga je do kraja utrke Ivandić ipak uspio prestići i domoći se pehara za 1. mjesto dok je Štef zauzeo 2. mjesto.

motocross bljesak 2023 štef 1

Nakon odvoženih prvih utrka uslijedilo je svečano otvorenje na kojemu je predsjednik HMS Stjepan Peršin pohvalio izvrsnu organizaciju, ali i višegodišnju tradiciju održavanja utrke "Bljesak", a gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević iskazala je zahvalu i zadovoljstvo žurnim službama te svim udrugama na čelu s Moto klubom Pakrac-Lipik, koji su pomogli u organizaciji i priređivanju prekrasne staze u Pakracu gdje se ove godine okupilo 87 vozača iz raznih dijelova svijeta.

FOTOGALERIJA

Tijekom jednosatne pauze nakon svečanog otvorenja, posjetioci su se uslijed pojačane kiše okupili bliže natkrivenim ugostiteljskim sadržajima, a volonteri su se zaputili na grah u prostorije NK Slavonija Prekopakra.

Po završetku stanke, organizatori su zbog otežanih vremenskih uvjeta ipak morali donijeti odluku o otkazivanju preostalih utrka te se nakon toga pristupilo proglašenju pobjednika svih klasa.

Pobjednici po kategorijama: MX65 Roko Ivandić MK MX Ribnik, MX85 Trent Valsecchi AUS, MX žene Nika Lucija Šrajber EK Malino Oriovac, Veterani A Ivica Štefanac MCK Štefanac, Veterani B Danko Braim MCK Jaska, B OPEN Mateo Mikelić MKK Calderiva, B 250 Josip Miroslav Peštaj MK MX Šipek, MX OPEN Matija Kelava MK MX Šipek, MX2 Luka Kunić MK MX Šipek.