sportski praznici naslovna

Sportski praznici, besplatan projekt s ciljem uključivanja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti tijekom školskih praznika započeo je 26. lipnja, a u Pakracu je proveden pod vodstvom Anđelka Lucića, nastavnika tjelesnog odgoja u pakračkoj osnovnoj školi i suvoditelja te profesora tjelesnog odgoja u Srednjoj školi Pakrac, Marija Tušeka. Četverotjedne sportske aktivnosti završile su danas, 21. srpnja, a osnovnoškolci su se ove godine bavili kuglanjem, streličarstvom, plivanjem na lipičkim bazenima, igrama u sportskoj dvorani, penjanjem i biciklizmom. Osigurane su i svakodnevne užine te dodjela diploma po završetku tjedna, a svaki od njih je dobio i majicu.

Organizator projekta je Hrvatski školski sportski savez uz potporu Ministarstva turizma i sporta, a prošle godine je na preko 80 lokacija sudjelovalo 13.500 osnovnoškolaca uz 175 voditelja programa među kojima i učenici pakračke osnovne škole. Našu županiju ove godine su predstavljale osnovne škole iz Pakraca, Požege, Velike i Brestovca. Sudionici su bili podijeljeni u četiri grupe u kojima je samo u Pakracu sudjelovalo po 40-ero djece u grupi od kojih je dio Pakračana, Lipičana te djece iz drugih gradova.

sportski praznici kuglanje

Voditelj projekta Anđelko Lucić, iskazao je zadovoljstvo odazivom, obzirom da dio djece ljetuje na moru u ovom periodu, a sportski praznici odlično su poslužili onima koji kasnije idu put mora. Istaknuo je članove Biciklističkog kluba “Titan” koji su se ove godine priključili radionicom biciklizma te proširili ponudu sportskih praznika u Pakracu. Kroz razgovor s djecom, osim ljubavi koju gaje prema sportu, najčešća zajednička misao i razlog sudjelovanja u sportskim praznicima bili su bijeg od dosade i stjecanje novih prijatelja, što ih je naposljetku ponajviše razveselilo.

sportski praznici lujo mario

Stjecanjem vještina, ali i prepoznavanjem novih interesa, djeca su kroz zajedništvo i druženje uživala u svakoj aktivnosti podjednako, a tu je bilo vožnje biciklima do Lipika, streličarstva na Omanovcu, kuglanja, prijevoza turističkim vlakićem do Lipika, plivanja na bazenima, penjanja na umjetnu stijenu u dvorani te raznih natjecanja i poligona što samo govori o raznovrsnosti sportova na našem području.

“S obzirom na odličnu suradnju sa Streličarskim klubom Kuna, Titanom, Biciklima Tessari, Sportskom zajednicom Grada Pakraca, roditeljima djece, domaćinima planinarskog doma Omanovac, Gradom Pakracom i Lipikom koji su nam omogućili besplatno korištenje svojih sportskih objekata, izvjesno je i proširenje programa na druge aktivnosti kao što su jahanje te orijentacija u prirodi. O popularnosti ovoga projekta svjedoči ne samo popunjenost grupa već i upiti za mogućnost prijave za sljedeću godinu”, izjavio je Mario Tušek.

FOTOGALERIJA