CPUZ Lipik foto 2 230723 Medium

I ove godine ljubitelji ulične košarke moći će 28. i 29. srpnja uživati u atraktivnim potezima haklera iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije te Bosne i Hercegovine. Kao i svake godine, ovaj turnir će biti odigran na igralištu kod lipičkog dječjeg doma, a organizator je Udruga Pro 3x3.

Pro 3x3 je turnir sjedinjen u devet gradova te traje od 20. svibnja do 12. kolovoza, a Lipik je osma stanica 3x3 košarke koja se igra i u Hvaru, Trogiru, Umagu, Vinkovcima, Osijeku, Zagrebu, Zaboku i Imotskom, a najuspješnije ekipe potom će 11. i 12. kolovoza odigrati finale u Šibeniku. Pobjednik završnice u Šibeniku sudjelovat će na Mastersu u mađarskom Debrecenu.

Pobjednik lipičkog turnira osigurat će završnicu u Šibeniku, a osvojit će i glavnu nagradu od 2 tisuće, drugom će pripasti 800, a trećeplasiranom 400 eura. Uz seniorski, bit će odigran i juniorski U-19 turnir.

Oba dana u trajanju od 19 do 23 sata natjecat će se ekipe seniorske kategorije, a u subotu 29. srpnja u poslijepodnevnim satima na programu će biti sadržaji za djecu i mlade - Kids Day te ogledi juniorskih U-19 ekipa u 3x3 košarci. Bit će organizirana i edukacija o 3x3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Lipiku možete pronaći na službenoj
internetskoj stranici pro3x3 te na društvenim mrežama Toura.

Izvor fotografije: TZG Lipik