hajduk pozdrav

4. MŽNL SB-PŽ

NK “Hajduk” Pakrac je prorijeđen ozljedama većinu ovosezonskih ligaških utakmica odigrao s oslabljenim igračkim kadrom te je momčad Ognjena Kafke na kraju sezone zauzela 9. mjesto u konkurenciji 14 ekipa. Kao što smo već pisali, seniorsku klupu Hajduka preuzeo je legenda pakračkog i lipičkog nogometa, Dubravko Ljevaković - Dudo koji će usporedno voditi i U-9 kategoriju, a već danas na prvoj pripremnoj utakmici u Brestovcu imat će priliku vidjeti kako ekipa diše. Zelene je napustio Stjepan Petrović otišavši u HNK Dobrovac i Franko Zandona koji je iz poslovnih razloga preselio u Švicarsku. Ostaje za vidjeti hoće li se Hajduk pojačati kojim novim licem prije početka iduće sezone.

NK “Lipik 1925” je sezonu završio na 5. mjestu. U lipičkim redovima također je došlo do izmjene na trenerskoj klupi pa je tako Kutjevčanin Krešo Posedi zamijenio Marija Milašinovića koji je preuzeo njemu domaći Libertas iz Novske. Klubu su se pridružili Marko Antunović, Matej Gomerčić, Marko Milošević, Matej Gurdon, Martin Buzuk, Zdravko Gospočić i Iuri Bezerra, a u suprotnom smjeru otišli su Marko Crnojević, Antonio Čavlović, Jure Bilogrević, Ronaldo Artić, Dalibor Rekavić, Josip Šenija, Dario Cvrtila i Ivan Kaurin.

1. ŽNL

HNK “Dobrovac” bit će jedini predstavnik ove lige sljedeće sezone, a protekle su zauzeli 11. mjesto u konkurenciji 14 ekipa. Uprava kluba nije ubilježila ni jedan izlazni transfer, a ulaznih je bilo pregršt. Tako će u sezonu 2023./2024. ući pojačani Stjepanom Petrovićem, Borisom Prohaskom, Ivanom Kaurinom, Leom Rusmirom, Marijom Komljenovićem i Juricom Mijićem.

2. ŽNL

NK “Croatia” Donja Obrijež je prošlu sezonu izgurao s vrlo kratkim igračkim kadrom, što je Obriježane na njihovu žalost lošijim rezultatima dovelo do nižeg ranga te će nadolazeće sezone navijači 2. ŽNL moći uživati u trokut-derbijima između Croatie, Dinama i Slavonije. Uprava kluba zasad miruje te nemamo saznanja ni o izlaznim niti o ulaznim konkretnim klupskim transferima.

NK “Dinamo” Badljevina je zauzeo 6. mjesto u konkurenciji 8 klubova, a do trenutka pisanja ovog teksta su ubilježili dva izlazna transfera, naime klub su napustili Jurica Mijić i Mario Ilić.

NK “Slavonija” Prekopakra je također odigrao sezonu za zaborav te će u novu krenuti pojačani sa zasad tri nova igrača, a to su Anto Meljankić, Ljubo Malbašić i Mario Ilinović. (da)