memorijal hajduk naslovna

Hajduk je izgubio od Lipika 4:2 u jučerašnjem finalnom susretu "Memorijalnog turnira hrvatskih branitelja Pakrac - Lipik" igranom na gradskom stadionu u Pakracu. Treće mjesto osvojila je Požega savladavši Daruvar 2:1.

U sadržajnom i uzbudljivom finalu, dvjestotinjak gledatelja imalo je prilike vidjeti šest pogodaka. Utakmicu su bolje otvorili Lipičani te u 20. minuti poveli 1:0 preko Buzuka koji se nakon kornera najbolje snašao u šesnaestercu. Pet minuta nakon, Filip Matijašević je solo akcijom izjednačio rezultat na 1:1. Mreže nisu dugo mirovale, Lipik je u 35. minuti ponovno došao u vodstvo 2:1 kada je Cvijanović odlično prošao obranu Hajduka i poentirao pored Nea Želimorskog. Ni tad nije bilo kraja uzbuđenju u prvom poluvremenu, u 38. minuti kapetan Hajdukovaca Adriano Baškiera postigao je pogodak za 2:2, ujedno i konačni rezultat prvog poluvremena.

memorijal hajduk igra

Drugo poluvrijeme Lipik je većim posjedom lopte preuzeo inicijativu nad vrlo mladom ekipom trenera Dubravka Ljevakovića, no konkretnije i neiskorištene prilike za vodstvo imao je Hajduk. Ponovno nakon dvadesetak minuta, točnije u 69. minuti, igrači trenera Kreše Posedija došli su do novog vodstva preko jučer raspoloženog Cvijanovića, a 5 minuta nakon Gospočić je pogotkom za 4:2 ugasio sve nade Hajduka za povratak u utakmicu.

Utakmice su sudili Mario Adžijević, Ivica Vidović i Vladimir Kiš, a nakon posljednjeg zvižduka svi su mogli ostati zadovoljni viđenim. Najboljim igračem turnira proglašen je Hajdukov Filip Matijašević, Roberto Zanetti iz ekipe Lipika ponio je titulu najboljeg golmana, a najbolji strijelac bio je Nino Cvijanović, također igrač Lipika.

memorijal hajduk pobjednici

Ovaj dvodnevni turnir koji je održan 12. i 13. kolovoza odlično je poslužio sudionicima kao uvertira za prvenstvene utakmice koje kreću sljedećeg vikenda. Hajduk će 20. kolovoza u prvom kolu na domaćem terenu ugostiti Slobodnicu.

Za Hajduk su igrali: Neo Želimorski, Ivan Keć, Adriano Baškiera, Stjepan Dietzman, Ivan Benković, Matija Benković, Stjepan Kiš, Nikša Grubišić, Stjepan Mateš, Marin Čakarić, Filip Matijašević, Mihael Balog, Ivan Turković, Sven Andričić, Tomislav Bišćanin, Luka Tepurić i Leo Tepurić.

DSC0010-Medium
DSC0013-Medium
DSC0039-Medium
DSC0062-Medium
DSC0070-Medium
DSC0071-Medium
DSC0072-Medium
DSC0074-Medium
DSC0075-Medium
DSC0076-Medium