nogometni vikend naslovna obrijež

4. MŽNL SB-PŽ

NK Hajduk Pakrac je nakon neriješenog ishoda sa Slobodnicom na domaćem terenu, ove nedjelje upisao visoku pobjedu 6:2 protiv Omladinca iz Gornje Vrbe, bivšeg člana 3. HNL Istok.

Već u prvih 5 minuta Filip Matijašević i Matija Benković su doveli Hajduk u vodstvo 2:0. Domaćini su 4 minute nakon smanjili rezultat na 2:1, a do kraja poluvremena publika je imala priliku vidjeti još 4 pogotka. Matijašević je s nova 2 pogotka riješio pitanje pobjednika, a jedan je postigao Ivan Keć, dok je četvrti pogotak bio djelo domaćina za rezultat poluvremena 5:2. Da u drugom poluvremenu mreže ne miruju, pobrinuo se svojim četvrtim pogotkom fantastični Matijašević postavivši u 75. minuti konačan rezultat 6:2.

U subotu 2. rujna igrači Hajduka odmjerit će na domaćem terenu snage s Jakšićem.

Za sastav Hajduka nastupili su: Mihael Balog, Ivan Keć, Adriano Baškiera, Ivan Benković, Stjepan Kiš, Marin Čakarić, Matija Benković, Nikša Grubišić, Stjepan Dietzman, Andrej Hrabušicki, Filip Matijašević. Rezerve: Neo Želimorski, Ivan Turković, Romeo Kohajda, Stjepan Mateš. Trener: Dubravko Ljevaković.

NK Lipik 1925 je na domaćem terenu u subotu savladao Požegu 4:0 pogotcima Nikića, Tomića i dvostrukog strijelca Duvnjaka. Iduće kolo će u goste Slavoncu iz Nove Kapele.

1. ŽNL 

HNK Dobrovac odnio je 3 boda s gostovanja u Pavlovcima te nakon dva kola zauzima 1. mjesto na tablici. Nakon što je u prvom poluvremenu svaki vratar izvadio po jednom loptu iz svoje mreže, uslijedio je crveni karton domaćina, što su Dobrovčani znali iskoristiti te upisali pobjedu 4:1. U strijelce su se upisali Adžijević, Tutić B. te dvostruki strijelac Popović.

Sljedećeg vikenda u goste im dolazi Kuzmica. 

2. ŽNL 

NK Croatia Donja Obrijež uspješno je otvorio sezonu pred domaćom publikom pobjedom 3:1 nad Eminovcima, što im je trenutno donijelo i vodeće mjesto na tablici.
Po izrazito visokoj temperaturi, gosti su se bolje snašli te u početnim minutama došli do vodstva 1:0. Unatoč teškim vremenskim uvjetima, do kraja poluvremena su se nizale izgledne prilike na obje strane, no bez pogodaka. Početkom drugog poluvremena, domaćem sastavu vjetar u leđa dali su oblaci koji su zaklonili sunce te su po „olakšanim“ vremenskim uvjetima prebacili u višu brzinu i potpuno preokrenuli utakmicu u svoju korist. Tako je jučer raspoloženi Giacometti odličnom partijom podigao igru momčadi trenera Darija Škariota, a u strijelce su se upisali Savi, Josipović i Lenče A.

Sljedeću utakmicu Obriježani će u goste Sulkovcima.

NK Dinamo Badljevina upisao je gostujući poraz u 1. kolu, bolji su bili Biškupci rezultatom 1:0. Priliku za prvim bodovima imat će sljedećeg vikenda na domaćem terenu protiv Eminovaca.

NK Slavonija Prekopakra je u prvom kolu upisao poraz 2:0 na domaćem terenu u utakmici u kojoj su čak četiri puta pogodili okvir gola. Sreću će morati potražiti u sljedećim kolima, a u idućoj utakmici snage će odmjeriti sa Slogom u Trenkovu.