tenis naslovna

Zaljubljenici u tenis protekle su nedjelje došli na svoje odigravši turnir parova na pakračkim terenima, a najuspješniji bio je daruvarski par Duško Čubrilo/Dren Stoček savladavši u velikom finalu Dinu Galijaša i Danijela (Dinu) Rosića.

Organizator turnira, Teniski klub Pakrac, okupio je 12 parova iz Lipika, Daruvara, Novske i Pakraca među kojima je bilo i onih sa zagrebačkom adresom. Nakon razigravanja po grupama, polufinala su izborili prvoplasirani (veliko) i drugoplasirani (malo) u svakoj od četiri skupine. U uzbudljivim mečevima, tridesetak posjetioca imalo je prilike posvjedočiti raspletu grupne faze, a u malo finale su se plasirali Jure Rosić/Matija Tessari i Stjepan Šen-Či Marošević/Dražen Matijašević. Bolji u tom duelu bili su potonji, a najuspješnijim parovima pehare i nagrade, koje su osigurali Stihl servis, Trgovina Veliki Zdenci i Sportska zajednica Grada Pakraca te Caffe barovi Elixir i Jet Set, dodijelio je organizator Mario Barać.

pobjednici mali

Pobjednici malog finala - Stjepan Šen-Či Marošević i Dražen Matijašević

pobjednici veliki

Pobjednici velikog finala - Dren Stoček i Duško Čubrilo

Simpatični Duško Čubrilo, Daruvarčanin koji ne propušta pakračke teniske turnire te koji ih redovno i osvaja s kime god igrao u paru, osvojio je srca domaćih tenisača ne samo svojim teniskim kvalitetama, nego i ljudskim, a izjavio je kako će se uvijek odazvati na turnire u Pakracu u kojem je stekao i velika prijateljstva.

Osim finalista, posebnu nagradu za “najuređeniji par” dobili su Ivan Fričer/Matija Šimunović, samo dodatno podsjetivši da se turniri u Pakracu uvijek odigraju u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi pa samim time iz godine u godinu imaju dobar odaziv sudionika i posjetitelja.

FOTOGALERIJA

Kruha i igara

Po završenom posljednjem meču turnira, šlag na tortu i dodatni osmijeh na lice svim prisutnima razvukao je Ivan Švasta pristigavši sa svježom janjetinom. Red igre, red smijeha te red hrane i pića glavne su značajke ovog sportskog događaja, a kako bih zaključio ovu tenisku priču, upitao sam organizatora Baraća za osvrt i dojmove s turnira. Njegovu originalnu i osebujnu izjavu prenosimo u cijelosti: “Bilo je sjajno.”

DSC00358-Medium
DSC00188-Medium
DSC00354-Medium
DSC00356-Medium
DSC00379
finalisti-mali
finalisti-veliki
najureeniji-par