badljevina 22

Foto: NK Dinamo Badljevina

4. MŽNL SB-PŽ

Zadrugar - Hajduk 3:2 

Hajduk je proteklog vikenda u 10. kolu upisao prvi poraz ove sezone, rezultatom 3:2 uspješniji na domaćem terenu bio je Zadrugar iz Oprisavaca. Domaćin je poluvrijeme zaključio vodstvom 1:0, a i u nastavku je Hajdukovcima nedostajalo preciznosti u završnici kako bi rezultat okrenuli u svoju korist, a izostanak Filipa Matijaševića, najboljeg igrača i strijelca lige im također nije išao „na ruku“. Sredinom drugog poluvremena Zadrugar je povisio rezultat na 2:0, a ubrzo su Pakračani za 2:1 odgovorili preko Stjepana Dietzmana koji je vratio neizvjesnost utakmice. Ipak, domaćini su postigli odlučujući pogodak za 3:1, a do kraja utakmice Hajduk je u 80. minuti uspio ublažiti poraz pogotkom kapetana Adriana Baškiere za konačnih 3:2.

Nakon prvog poraza mlada ekipa Dubravka Ljevakovića trenutno se nalazi na trećem mjestu, a slijedi im domaća utakmica 28. listopada protiv šestoplasiranog Papuka iz Velike.

ŠN Li-Pa - Kaptol 2:0 

Škola nogometa „Li-Pa“ ne posustaje, sedmu pobjedu od sedam odigranih susreta ostvarili su prošli vikend na lipičkom stadionu gdje su savladali 2:0 ekipu Kaptola. Oba pogotka za domaćine bila su djelo Lea Tepurića.

28. listopada u 10 sati ponovno će kao lideri lige u Lipiku pokušati doći do nova tri boda protiv Dinama iz Vidovaca.

Lipik 1925 - Jakšić 1:0

NK Lipik 1925 je u 10. kolu na domaćem terenu savladao 1:0 ekipu Jakšića, a u strijelce se upisao Marko Milošević.

S bodom manje od Hajduka, nalaze na četvrtom mjestu na tablici, a iduće kolo će u goste desetoplasiranim Sikirevcima.

1. ŽNL 

Dobrovac - Graševina Vetovo 1:4

Dobrovac je proteklog vikenda u 10. kolu upisao poraz 1:4 od fenjeraša lige, Graševine iz Vetova, utješni pogodak za Dobrovčane postigao je Mario Komljenović.

Ovim porazom Kaptolu su omogućili povratak na prvo mjesto, a iduće kolo će na teško gostovanje trećeplasiranom Buku.

2. ŽNL

Sjajan derbi pripao Badljevčanima 

Croatia Donja Obrijež – Dinamo Badljevina 3:4

Croatia i Dinamo jučer su odigrali i više nego sadržajan derbi, a tri boda iz Donje Obriježi odnijeli su Badljevčani pobjedom 3:4. Prvo konkretno uzbuđenje publika je imala prilike vidjeti u 19. minuti kada je dosuđen jedanaesterac za goste koji Denis Relota nije uspio iskoristiti, da bi pet minuta nakon Petar Špelić doveo domaćine u vodstvo 1:0. Već u sljedećem napadu Ivica Šugić vraća Badljevinu u utakmicu pogotkom za 1:1, a novo vodstvo Obriježanima donio je Antonio Josipović u 33. minuti. Fantastično za publiku prvo poluvrijeme dodatno je začinio vratar domaćih Dario Nagy koji je nakon skrivljenog jedanaesterca isključen iz igre, što je Stipo Šugić znao iskoristiti i s bijele točke vratio svoju ekipu u egal 2:2.

Drugo poluvrijeme Badljevčani su očekivano krenuli po novi pogodak, a u 50. minuti preko dvostrukog strijelca Ivice Šugića uspjeli su doći do vodstva 2:3. Novu promjenu rezultata ponovno su upisali Badljevčani kada su u 75. minuti došli do pogotka koji je prelomio utakmicu, a strijelac za 2:4 bio je Leonardo Mlinarić koji je nedugo nakon pogotka zaradio drugi žuti karton i morao napustiti teren. U 88. minuti kapetan Marko Giacometti ublažio je poraz pogotkom za 3:4, a uz mnoštvo čvrstih duela i požrtvovnosti, osam žutih i dva crvena kartona, dva jedanaesterca te sedam pogodaka, nitko nije mogao otići kući nezadovoljan viđenim.

Obriježani su jesensku polusezonu završili na odličnom drugom mjestu s četiri boda zaostatka za Graničarem iz Bučja, dok je Badljevina šestoplasirana.

Sulkovci - Slavonija Prekopakra 9:0 

Slavonija Prekopakra je posljednju utakmicu jesenske polusezone zbog pregršt ozljeda i izostanaka odigrala s osam igrača u gostima protiv Sulkovaca te je rezultat bio 9:0 za domaćine. Sa šest bodova nalaze se pretposljednji na ljestvici ispred Biškupaca.