Pakračke mažoretkinje naslovna

U pakračkoj sportskoj dvorani 19. prosinca održana je Redovna godišnja skupština Udruge mažoretkinja grada Pakraca, koja je zadnji put aktivna bila 2003. godine, a na kojoj je predstavljeno Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2022. godinu, te Operativni i Financijski plan za 2024. godinu.

Predsjednica udruge Nikolina Gunjević predstavila je detaljno Izvješće o radu za prethodnu godinu, istaknuvši kako je za Udrugu ta godina vrlo važna. "2022. godina obilježava naš početak i uvijek će ostati u sjećanju kao godina kada smo tek krenuli u našu mažoret avanturu. S aktivnošću smo započeli u listopadu i optimistično objavili naše prve upise u mažoretkinje. S ponosom mogu istaknuti kako smo u prosincu 2022. imali tek devet članica, dok sada, nakon samo godinu dana aktivnog i predanog rada, imamo čak 40 djevojčica koje se bave mažoret plesom u Pakracu", istaknula je predsjednica.

DSC07573 Medium

Financijsko izvješće predstavljeno je transparentno, a članovi Udruge su informirani o prihodima i rashodima tijekom 2022. godine koji su im omogućili stabilno poslovanje i provedbu svih planiranih aktivnosti.

Operativni plan za sljedeću godinu otkriva ambiciozne planove za daljnji razvoj i angažman mažoretkinja. Predstavljene su smjernice za daljnji razvoj Udruge, s naglaskom na unapređenje vještina mažoretkinja, povećanje broja članova te sudjelovanje na raznim događanjima u lokalnoj zajednici kao i sudjelovanje na regionalnom, državnom i europskom prvenstvu.

Financijski plan za 2024. godinu naglašava pravovremeno upravljanje sredstvima te fokus na osiguravanje financijske stabilnosti Udruge. Udruga se financira dijelom iz članarina, ali većim dijelom iz donacija privatnog sektora građana i Grada Pakraca. „Planirani proračun za 2024. godinu je ambiciozan ali ostvariv. Smatramo da naše djevojčice i djevojke koje ulažu jako puno truda, discipline i volje u mažoret ples zaslužuju otići na svaki nastup, svako natjecanje za koje im se pruži prilika, pokazati rezultat svoga rada i pri tome uvijek lijepo izgledati, imati lijepe kostime, uniforme i ponosno predstavljati sebe, Udrugu i svoj grad. Stoga očekujemo podršku kroz donacije iz raznih izvora, a planirane su i aktivnosti za prikupljanje sredstava putem različitih događanja kao i daljnja suradnja sa raznim udrugama, organizacijama i naravno sa Gradom Pakracom“, naglasila je predsjednica.

Na Skupštini je nazočila i Ivana Šušnjić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Grada Pakraca, koja je izrazila potporu gradonačelnice i lokalne samouprave za rad udruge te je naglasila važnost njihovog doprinosa sportskom i kulturnom životu grada. „Uz podršku Grada, započele ste svoj rad krajem 2022. godine, od tada postigle značajan napredak i stekle veliku podršku lokalne zajednice na koju možete i dalje računati, a mi se radujemo vašim budućim uspjesima", izjavila je Ivana Šušnjić.

DSC07575 Medium

Skupština je protekla u konstruktivnom ozračju, a članovi Udruge su imali priliku iznijeti svoje prijedloge i komentare. Na skupštini je naglašena organizacija na profesionalnoj razini, a sudionici su pohvalili trud i angažman vodstva udruge. "Ova skupština odražava našu predanost zajedničkom cilju - promicanju umjetnosti mažoret plesa, očuvanju tradicije i zajedničkom rastu", zaključila je predsjednica i zajedno sa potpredsjednicom Jelenom Pečanić izrazila zadovoljstvo dosadašnjim radom udruge, zahvalila svima prisutnima na dolasku i angažmanu u protekloj godini te još jednom naglasila važnost podrške svih članova i Grada Pakraca u ostvarivanju ciljeva Udruge.

Pakračke mažoretkinje nastavit će s entuzijazmom i predanošću raditi na ostvarivanju svojih planiranih aktivnosti, promičući ljubav prema mažoret plesu i zajedništvo među članovima. Poručuju svima koji su zainteresirani postati dio njihove mažoret obitelji da će upisi za sljedeću sezonu ponovno biti u rujnu 2024. godine, a na njihovim društvenim mrežama moći ćete pratiti sve informacije o upisima, nastupima i rezultatima.