Filip Matijašević Kutija šibica naslovna

Foto: Damir Krajač/Cropix

U jučerašnjoj dominantnoj predstavi Filipa Matijaševića uz dva pogotka na četvrtfinalnoj utakmici najpoznatijeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj, ekipa Promotionplay Domograd pobjedom 5:2 izborila je polufinale 52. izdanja kultne Kutije šibica kojoj početci sežu do daleke 1970. godine. Budući da su s turnira izbacili favorite Polikliniku Milojević za koju su nastupali igrači Futsal Dinama, prvaci najbolje hrvatske futsal lige te Tihomir Novak, hrvatski futsal reprezentativac koji im se pridružio prošle godine, uspjeh je još veći.

1703679709415

Foto: MNT Kutija šibica

U prvim minutama utakmice ekipa Domograda zbog ozljede je ostala bez jako bitne obrambene karike Vedrana Matoševića koji je morao napustiti teren, no unatoč šoku, prepunu tribinu zagrebačke dvorane Doma sportova uspjeli su iznenaditi u 10. minuti atraktivnim pogotkom petom Filipa Bungića za 1:0. Novi lijepi trenutak ljubiteljima malog nogometa priredio je Perić u posljednjoj minuti prvog poluvremena, kada je također petom, s ruba šesterca pospremio loptu u mrežu za izjednačenje Milojevića.

Favoriti su većinu utakmice pleli mrežu ne bi li došli do pogotka, no sve pokušaje zaustavila je kompaktna obrana PP-a u kojoj je većinu utakmice odigrao i Stjepan Petrović, bivši igrač pakračkog Hajduka, a sve što je prošlo pored njih, obranio je odlični vratar Marko Maričević. Svojim prvim pogotkom, Matijašević je u 24. minuti doveo PP u novo vodstvo 2:1, dok se presudni trenutak utakmice dogodio u 32. minuti precizno izvedenim slobodnim udarcem Josipa Šoljića kojim je svoju momčad odveo, na kasnije se ispostavilo nedostižnih dva razlike 3:1. Nakon toga PM je išao na sve ili ništa uvevši golmana-igrača i time dobio - ništa. Najprije je sjajni Matijašević je u 38. minuti presjekao dodavanje te u istom dodiru s loptom pogodio nebranjena vrata za 4:1, a petu loptu u mrežu PM-a minutu nakon pospremio je Šoljić udarcem na prazan gol sa svog šesterca. Filip Novak je potom ublažio poraz na 5:2.

1703679709536

Foto: Damir Krajač/Cropix

Sve lijepo što je publika vidjela tijekom utakmice, među kojom su se našla poznata lica poput Luke Modrića i Antona Samovojske, dok su na parketu svojim nastupima turnir uvećali i Eduardo Da Silva - Dudu te Jerko Leko, nesportskim potezom u posljednjoj minuti potpuno nepotrebno uprljao je već spomenuti Tihomir Novak. Nakon lopte koju je Matijašević primio na centru te standardno zadržao s igračem na leđima (Novak), ne samo da je izdržao povlačenje i udaranje po nogama, nego je situaciju riješio provlačenjem lopte istom kroz noge, iako je u pomoć Novaku pristigao još jedan suigrač. Potom se Novaku zacrvenilo pred očima te je iz sve snage zamahnuo nogom ne bi li udario Matijaševića, no srećom po njega, bio je prebrz te uspio izbjeći takav pogibeljni potez. Iz toga su se izrodile nemile scene te naguravanje obje ekipe u kojima je najdeblji kraj izvukao Matijašević dobivši, uz Novaka, crveni karton koji mu sprječava nastup u polufinalu.

IMG 20231226 WA0001 Medium

Foto: privatni album: Eduardo Da Silva i Filip Matijašević

Ekipa Domograda uputila je žalbu organizatoru koji će naknadno nakon pregleda snimke donijeti konačnu odluku o eventualnom poništenju isključujućeg kartona, a kako god odlučili, Matijaševiću je zagarantiran nastup na finalnom danu 29. prosinca kada će u najmanju ruku odigrati utakmicu za treće mjesto.

1703679709516-Medium
1703679709495-Medium
1703679709474-Medium
1703679709454-Medium
1703679709434-Medium