fićo kutija sibica naslovna 2023 Medium

Slavonci će posebno pamtiti 52. izdanje Kutije šibica budući da je prvi put u povijesti ekipa pod istim imenom, Promotionplay Domograd u kojoj su uz Pakračanina Filipa Matijaševića nastupali većinom hakleri malonogometnog kluba iz Nove Gradiške, bivši igrač pakračkog Hajduka Stjepan Petrović te Alen Grafina koji je lišen nastupa zbog ozljede, osvojila i Veteranski i Glavni turnir. U svim utakmicama završnice, ali i tijekom cijelog turnira fantastične predstave imao je nezaustavljivi napadač pakračkog Hajduka, Filip Matijašević koji je na očigled svih ispred malih ekrana u izravnom prijenosu HTV-a i posjetioca dvorane II Doma sportova demonstrirao svoje ubojite nogometne sposobnosti te tako apsolutno zasluženo osvojio titulu junaka svoje ekipe i najboljeg igrača Kutije, a „točku na i“ stavio je jedinim pogotkom u pobjedi 1:0 u finalnoj utakmici protiv splitskog CB Sea Wolf Spegra. Sjajnu sportsku priču upotpunili su veterani PP-a koji su u finalnoj utakmici slamku spasa dohvatili doslovno u posljednjoj sekundi utakmice izjednačivši rezultat te nakon toga uspješnije izvodili sedmerce u srazu s ekipom Senjak Hoteli Matan.

fićo kutija sibica ekipa

Iako je u finalu Glavnog turnira postignut samo jedan pogodak, i više nego uzbudljivim mečom obje ekipe su konstantnim prijetnjama držali publiku na rubu sjedalica. Na vrhunskoj razini bila su oba vratara, a ponovno je obrana PP-a bila organiziranija. Stjepan Petrović, Nikola Eller, Vedran Matošević i ostali nisu protivniku dozvolili postizanje ni jednog pogotka te iako je sjajni vratar Marko Maričević obranio sve što je mogao, titulu najboljeg vratara odnio je Nikola Čižmić iz poražene ekipe finalista.

Da savršenu priču završi na najljepši mogući način, Matijašević se pobrinuo i u najbitnijoj utakmici kada se početkom drugog poluvremena svojstvenim lažnjakom riješio protivnika i ljevicom poentirao za konačnih 1:0 te tako zacementirao status najboljeg igrača ovogodišnje Kutije, dok se u posljednjoj minuti utakmice tribinom orio refren poznate slavonske pjesme „Inati se Slavonijo“ kojom je publika čestitala i pozdravila najbolju ekipu najpoznatijeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj. Matijašević je visoko kotirao i na listi najboljih strijelaca, no nešto više postigao je Ivan Ivanković iz Krešimira Kete Bandić.

fićo najbolji igrač turnira

„Svakako je prekrasan osjećaj biti u krugu legendi hrvatskog nogometa i slušati njihove anegdote i podršku te kako su igrači poput Marka Mlinarića prije nas osvajali Kutiju, jednostavno čovjeku godi kad te primjerice Dudu osobno pohvali, a znaš kakva je igračina bio i što je predstavljao u hrvatskom i svjetskom nogometu. Ponosan sam na sve svoje dečke iz ekipe, zahvalio bih prvenstveno svojim roditeljima koji su uvijek bili moja najveća podrška i omogućili mi razne lijepe nogometne trenutke. Također svima koji su nas pratili na bilo koji način tijekom turnira, nadam se da su Slavonci ponosni na uspjehe koje su ostvarile naše dvije ekipe. I nemoj mi zaboraviti spomenuti Pepu i jedinog ljevaka u ekipi Grafca bez kojih ništa ne bi bilo ovako kako je, a na Alenovu bezobraznu ljevicu računamo nagodinu kada budemo branili naslov“, izjavio je Matijašević.

DSC07839 Medium

Uz glavnu nagradu od osam tisuća eura, Domogradu će puno više značiti i nagrada za najbolju veteransku ekipu za koju su između ostalih nastupali legende hrvatskog nogometa Eduardo Da Silva, Hrvoje Štrok, Hrvoje Čale te Antonio Franja koji je glavni voditelj ekipe Promotionplaya te je Kutiju osvajao kao aktivni igrač. Jučer mu je to pošlo za rukom igrajući na Veteranskom turniru, a zatim i kao voditelju seniorske ekipe.

Fantastičnu sportsku priču državne razine za kraj godine u režiji ekipe PP-a završili bismo naklonom do poda svim sudionicima ove ekipe na čelu s pakračkim junakom Filipom Matijaševićem uz sve najbolje želje u budućnosti. Staru ste nam učinili sretnom, a svima želimo sretnu 2024.!

FOTOGALERIJA