marosevic naslovna

STRELIČARSTVO

Sjajan nastup na Europskom dvoranskom prvenstvu u streličarstvu održanom u Varaždinu od 19. do 24. veljače imao je član Kune Dario Marošević osvojivši u timu sa Zoranom Velagićem i Goranom Čurićem drugo mjesto u kategoriji Goli luk.

U finalu je reprezentaciju Hrvatske savladala Italija, a naš predstavnik je ovaj fantastični rezultat postigao u konkurenciji 300 natjecatelja iz 24 države. Ne događa se često kako Pakračanin sudjeluje na Europskom prvenstvu, a s kojega se vrati i s medaljom te Marošević zaslužuje svaku pohvalu!

NOGOMET

Kamen Sirač - Hajduk Pakrac 1:8

Hajduk Pakrac je proteklog vikenda u pripremnoj utakmici u gostima savladao ekipu Sirača 1:8, a pogotke za sastav trenera Dubravka Ljevakovića postigli su Ivan Turković, Marko Žilić te po dva Filip Matijašević, Ivan Keć i Patrik Broš.

Prije početka prvenstva kada će 10. ožujka Slobodnici u goste, Hajdukovci su dogovorili još jednu prijateljsku utakmicu koja će biti odigrana u Pakracu u subotu 3. ožujka, a protivnik je Ribar iz Končanice.

RUKOMET

2. HRL istok

Pakrac - Brod 26:26

Nakon uvodnog poraza od Nove Gradiške u prvom kolu proljetnog dijela sezone, pakrački rukometaši su 24. veljače odigrali neriješenih 26:26 s fenjerašem lige Brod. Utakmicu su bolje otvorili domaćini te do osme minute stvorili prednost od četiri gola razlike 6:2, no do kraja poluvremena gosti su uspjeli konsolidirati redove te naposljetku povesti 12:13.

Drugo poluvrijeme nastavili su s pogotcima te pobjegli Pakracu na šest golova razlike 16:22 nakon čega je krenula borba domaće ekipe ne bi li preokrenuli utakmicu u svoju korist. Tri minute prije kraja utakmice, sustigli su protivnike te u sljedećem napadu iskoristili sedmerac i poveli 26:25. Žilavi gosti izjednačili su rezultat u posljednjoj minuti utakmice, a pred sami kraj Pakrac je imao priliku dohvatiti pobjednička dva boda, no nažalost nisu iskoristili sedmerac te su podijelili bodove nakon vrlo uzbudljivog derbija začelja.

Za pakrački sastav briljirao je uz gotovo polovicu postignutih pogodaka svoje ekipe Ivan Macura (12), a pod vodstvom trenera Svena Zerdina nastupali su još Ivan Caha, Karlo Frajfogel, Matej Tepurić, Antun Gamberger, Ivano Karačić, Matija Šimić, Roko Major, Kristijan Paragi, Robert Mrkalj, Lovro Nagy, Matija Hartman, Dino Sadilek, Antonio Pejša, Roko Plažanin i Marko Gelenčir.

2. ožujka Pakračani će na gostovanje u Mikanovce.

Foto: FB Streličarski klub Kuna