sportasi zupanije 2023 naslovna

Sportska zajednica Požeško-slavonske županije je po prvi put organizirala izbor za najbolje sportašice i sportaše, sportske udruge i zaslužne pojedince u sportu Požeško–slavonske županije za 2023. godinu, a na jučerašnjoj svečanoj dodjeli u seniorskoj konkurenciji pobijedio je član pakračke “Kune” Dario Marošević, dok je Niko Kalvi (Kuglački klub Pakrac-Papuk) proglašen za najboljeg juniora.

dario marosevic najsportas zupanije

niko najbolji junior zupanije

Hrvatski reprezentativac i osvajač srebrne medalje na nedavno održanom Europskom dvoranskom prvenstvu u streličarstvu slavio je ispred Darka Zovka iz Kuglačkog kluba “Nove nade”, dok je treće mjesto zauzeo najbolji nogometaš 4. MŽNL SB-PŽ i član pakračkog Hajduka Filip Matijašević.

fico treci sportas zupanije

“Često zaboravimo što sve stoji iza uspjeha, sport ne traje samo od jednog do drugog zvuka zviždaljke. Vi sport živite svakoga dana u godini, planirate, usklađujete svoje školske, fakultetske i poslovne obveze s treninzima, a kruna svega toga su vaši rezultati kojima danas svjedočimo i koje ćemo nastaviti podržavati i dalje”, rekla je prilikom dodjele županica Antonija Jozić.

Čestitke našim sportašima čiji su rezultati priznati najprije na lokalnoj, a sada i na razini županije.

Izvor: Radio Vallis Aurea