Uvođenje novih igrača u natjecateljski sustav  imao je za cilj sinoć odigran turnir u bridžu u Pakraca. Svoje prvo natjecanje uspješno su odradili Damir Rendić i Valentino Mik. Oni su dvojica od petorice novih igrača bridža koji su ove zime završili početnički tečaj bridža u neformalnom Bridž klubu Pakrac. Preostala trojica polaznika, Marinko Ošap, Filip Leš i Sven Zerdin, koji su također s uspjehom završili dvomjesečnu početničku  edukaciju, svoje prvo natjecanje odradit će narednom prilikom.

WP_20160506_22_09_01_Pro

Na turniru je nastupilo sedam parova iz Pakraca i Siska, a prvo mjesto osvojili su Pakračani Vjekoslav Šuperina i Darko Baronica. Igrajuči s iskusnim Ivanom Švajghartom Rendić je bio četvrti, a Mik u paru s Valentinom  Sencijem peti. Franjo Stričević i Branko Đaniš su bili sedmi.

Pakrac sada ima petnaestak igrača obučenih za natjecateljski bridž što je za hrvatske prilike prilično respektabilan broj za tako malu sredine. O novom tečaju i druge informacije o bridžu zainteresirani mogu dobiti  kod Vjekoslava Šuperine na broj telefona 098 752 292.

 

Fotografije: novi pakrački bridžisti: D. Rendić (lijevo) i Valentino Mik, Naslovna fotografija: pobjednički par D. Baronica i V. Šuperina