banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

U 26. kolu MŽNL Slavonije i Baranje Hajduk je Pakracu uvjerljivo svladao Vuteks iz Vukovara s 4:0 i osvojio vrlo važne bodove u borbi za opstanak. Utakmica je riješena već u prvih 10 minuta utakmice u kojima je Hajduk postigao dva pogotka i praktički riješio utakmicu protiv protivnika koji je do sada prikazanom slovio kao ponajbolja momčad proljetnog dijela prvenstva. U Pakracu su pružili blijedu partiju za koju je prije svega zaslužan razigrani domaćin predvođen izvanrednim Ivanom Kaurinom koji je mrežu gostiju tresao tri puta. Odličnu partiju u polju pogotkom je okrunio i Mario Komljenović, neprelazan u obrani, a itekako koristan u začetku svih akcija ove subote odličnog domaćina. Pobjedom je bio zadovoljan i trener domaćih Viktor Trbara: „Momčad je ispoštovala dogovoreno, rani pogoci olakšali su nam posao iako smo respektirali goste i očekivali veći otpor.  Na kraju je pobjeda relativno lako izborena, tri važna boda su tu. Sad nam po rasporedu slijede dvije teške utakmice. Sljedećeg vikenda putujemo u Slavonski Brod kod Željezničara pa nam u goste dolazi Čepin. Ne treba niti naglašavati koliko bi nam važan bio svaki bod, a vjerujem da bi makar jedna eventualna pobjeda bila vrijedna možda i konačnog osiguranja opstanka u ligi.“

Hajduk je subotnjom pobjedom skočio na 9. mjesto na tablici, no zbog bodovne gustoće srednjeg dijela tablice, nakon nedjeljnog kompletiranja 26. kola, moguće je da ga eventualnim osvajanjem bodova preteknu Grafičar i Graničar BV.

tONCI SAVI

Županijski drugoligaši odigrali su  pretposljednje kolo prvenstva. Novi prvak Lipik 1925 ugostio je Dinamo iz Rajsavca i slavio s visokih 7:1 uz dvostruke strijelce Galka, Osmanovića i Bahnika, dok je jednom bio precizan Briševac. U posljednjem kolu Lipik gostuje u Obriježi kod Croatije koja je danas igrala lokalni derbi u Dobrovcu gdje je poražena minimalno 1:0. U tvrdoj utakmici pogodak za zasluženo slavlje domaćina, koji je još uvijek u igri za osvajanje drugog mjesta, postigao je Januš. U lokalnom drebiju i Obriježani su stvorili nekoliko prilika, no ovaj put Dobrovčani uz malu naklonost fortune na svojim vratima imali i raspoloženog Poletta koji je u nekoliko navrata sjajno reagirao i svoju mrežu ostavio nedirnutom.

Vodeći klub 3. ŽNL Dinamo iz Badljevine ugostio je na svom terenu direktnog suparnika u prvenstvenoj utrci i prvog pratioca Parasan iz Golobrdaca. Gosti se nisu dobro proveli kod novog prvaka lige, inaksirali su čak osam pogodaka u svojoj mreži, a brojnim gledateljima golijadu su priredili Bališ i Rek koji su zabili po dva pogotka te Svatoš, Franc, Kolak i Delač koji su postigli po jedan pogodak i riješili pitanje naslova prvaka.  Slavonija je u Prekopakri u posljednjoj utakmici sezone, pošto je posljednje kolo slobodna, remizirala s Graničarom iz Bučja 2:2. Pogotke za momčad trenera Hofmana vrijedne jednog boda postigli su Adžijević i Bičanić.

Prvenstva u 2. i 3. ŽNL nastavljaju se slijedećeg vikenda kada je na rasporedu posljednje kolo.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić