banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Nogometaši Hajduka nisu uspjeli osvojiti važne bodove u borbi za opstanak u utakmici 27. kola  Međužupanjske lige Slavonije i Baranje u kojem su kao domaćini poraženi od momčadi Čepina s 3:2. Utakmica s dva potpuno različita poluvremena na kraju je otišla na stranu favoriziranih gostiju koji se bore za prvo mjesto i viši stupanj natjecanja. Status favorita opravdali su samo u prvih 45. minuta utakmice kada su bili daleko bolji takmac s potpunom kontrolom utakmice, a svjedoče tome čak tri pogotka u mreži domaćina podebljana s tri vratnice i nekoliko propuštenih prigoda uz jedan poništen pogodak iz diskutabilnog zaleđa, dok su s druge strane kod domaćih vrijedi ubilježiti tek propušten jedanaesterac kapetana domaćih Darka Kovačića pri još uvijek aktivnom rezultatskom zaostatku od 0:2. Promašajem koji će se kasnije pokazati presudnim za krajnji rezultat utakmice, no unatoč teškom kiksu, vremena za ispravak ostalo je još dovoljno.

Mali upitnik nad glavama prisutnih izazvala je odluka stručnog stožera domaćih da u ovako važnoj utakmici na klupi ostavi jednog od nosioca igre i ponajboljih igrača sredine terena Marka Giacomettija koji je svojom borbenošću i požrtvovnosti u defanzivnom dijelu, ali i osvajanjem prostora u ofanzivi, osjetno nedostajao u sredini terena Hajduka pa su gosti lakoćom iz polukontre i kontre u više navrata s nekoliko igrača viška lako dolazili u poziciju ugroziti vrata inače vrlo dobrog Hajdukovog čuvara mreže Roberta Zanettija. Iako zvuči porazno, rezultatski minus od tri pogotka na poluvremenu još uvijek je davao kakve – takve šanse da bi se u nastavku nešto moglo promijeniti.

U drugom poluvremenu pakrački su gledatelji mogli gledati sasvim drugačiju utakmicu, možda i najbolje poluvrijeme Hajduka ove jeseni. Potpuna dominacija Pakračana, gosti uljuljkani sigurnim vodstvom povlače se na svoju polovinu terena, a domaći s Giacomettijem u sastavu, koji je zauzeo svoje mjesto u sredini terena i određenim rošadama trenera Viktora Trbare unutar ekipe, kreću silovito i već u prvom napadu pogotkom Valentina Jiraseka u 46. minuti smanjuju na 1:3 da bi u 64. minutu nakon gužve u šesnaestercu pogotkom Šimuna Kreneka smanjili na 2:3. Unatoč konstatnom pritisku i prilikama koje su se redale kao na traci, snage i sreće za potpuno vraćanje u utakmicu nije bilo. Valja izdvojiti tek posljednju priliku na utakmici, već duboko u sudačkoj nadoknadi, kada domaći nakon kratko izvedenog indirekta silovitim udarcem kapetana Kovačića tresu gredu koja je i simbolično pokazala koliko su centimetara u ovoj utakmici igrači Hajduka bili blizu makar jednom bodu.

Zašto tako nisu igrali od prve minute, za te i takve amplitude unutar 90 minuta valja pitati ljude od struke. Činjenica je da ekipa igra koliko joj protivnik dozvoli, isto tako je činjenica da je danas protivnik bila doista igrački kvalitetna momčad Čepina, ali je isto tako neupitno da se drugih 45 minuta na terenu nije nikoga ništa pitalo osim odličnih Hajdukovaca. Uz malo sreće moglo se do boda ili bodova pa ostaje još veća žal zbog evidentno lošu predstavu domaćina u prvom poluvremenu.

Bodove spasa pakrački će nogometaši nakon današnjeg poraza morati potražiti u posljednja dva kola prvenstva kada najprije gostuju u Našicama kod NAŠK-a kao i u posljednjem kolu prvenstva kad u Pakrac stiže Grafičar Vodovod. Očito, bit će neizvjesno do samog kraja…

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić