županija Dan državnosti 2024

Zahvaljujući većem broju odigranih utakmica kuglači Slavonskog banovca su vodeći nakon 9 odigranih kola u gradskoj kuglačkoj ligi Pakrac. Oni iz 10 utakmica imaju sedam bodova ili dva više od kuglača Pakraca 1 koji iz osam utakmica imaju 12 bodova. Treće mjesto s bodom zaostatka dijele Sloga i Lipik 1974, dok su peti kuglači Pakraca II s 10 bodova. U donjem dijelu su rekreativci iz ekipe Poletarci sa 6 bodova ili bod više od kuglača Papuka, dok su na posljednjem mjestu kuglači rekreativci iz ekipe Obrtnik.

Deveto kolo odigrano ovog vikenda obilježio je Božo Petrovečki iz ekipe Sl. Banovca koji je uz pomoć benefita srušio 585 čunjeva. No kako je to bila jedina pojedinačna pobjeda ekipa Sl. banovca protiv Pakraca 2 to im nije bilo dovoljno za pobjedu, a vrijedno je zabilježiti i 576 srušenih čunjeva Vjeke Anušića.

U pojedinačnom poretku u vrhu su provjereni igrači drugoligaškog pobjednika „Pakrac 1“ kojima ovo natjecanje služi kao priprema za skore kvalifikacije za ulazak u 1. ligu (početak srpnja). Najuspješniji nakon devet bacanja u konkurenciji  44 kuglača je Zvonko Gnezda s prosjekom od 584 čunja, a potom slijede Antonio Juranović s 566, Vjeko Anušić i Davor Štor s prosjekom od 550. Najuspješniji rekreativac je Ivan Bosanac iz ekipe Poletarci koji iz četiri bacanja uz benefit ima odličan prosjek od 549 čunjeva.

Liga se nastavlja danas kada se sastaju  Pakrac II protiv Lipika 1974 (18 sati) i Poletarci protiv Slavonskog banovca (20 sati), dok će sutra u ista vremena snage odmjeriti Sloga i Pakrac 1 te Papuk i Obrtnik.

županija Dan državnosti 2024