banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

U utakmici pretposljednjeg 29. kola MŽNL Slavonije i Baranje Hajduk je poražen u Našicama kod NAŠK-a, minimalno 1:0. Bila je to utakmica u kojoj je Hajduk tražio važne bodove za opstanak, ali ionako deficitaran igrački kadar dodatno osiromašen izostankom Prohaske, Matijaševića i Kaurina nije bio dostatan za nešto više od minimalnog poraza. Bodovi su, kao i puno puta dosad, izgubljeni u posljednjoj četvrtini utakmice, pogotkom iz kaznenog udarca.

Trener Trbara nakon poraza nije bio previše utučen, svjestan je činjenice da bodove vrijedne opstanka mora tražiti u posljednjem kolu protiv osječkog Grafičar Vodovoda, također momčadi iz donjeg dijela tablice koja u Pakrac dolazi mirna, s 37 bodova na kontu i osiguranim opstankom.

„Danas smo poraženi u ravnopravnoj utakmici, iako je očigledno da smo ovako nekompletni jako hendikepirani i sa samo tri igrača na klupi teško možemo tražiti više. Na put sam poveo 13 ratnika koji su pokazali izuzetno zalaganje i znanje, no domaćini su uz itekako domaćinsko suđenje, uspjeli osvojiti bodove i osigurati opstanak. Nama to preostaje učiniti slijedeće subote u Pakracu protiv Grafičara i sve što želim je da tu posljednju utakmicu u kojoj se rješava naša sudbina budemo kompletni, a onda brige nema.“ optimističan je bio trener Hajduka Viktor Trbara.

Podsjetimo, prije posljednjeg kola na dnu ljestvice situacija je prilično jasna. Darda je ove subote poražena kod Bobote Agrar s 2:1 i s 33 osvojena boda ostala je bod u zaostatku za Hajdukom. Posljednji je već otpisani osječki Metalac s 18 bodova. U posljednjem kolu Darda dočekuje bezbrižni Graničar i  za očekivati je da će upisati bodove tako da je Trbarinim ratnicima situacija kristalno jasna. Grafičar mora pasti!

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić