banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

NK Hajduk na gradskom stadionu danas ima tradicionalnu svečanost obilježavanja kraja sezone u kojoj sudjeluje oko 80 polaznika njihove škole nogometa s cijelim obiteljima.

Ovo je treća takva svečanost, a u odnosu na prethodne godine novost je što je u goste došla selekcija U14 iz nogometnog kluba iz austrijskog Zeltwega s kojima je suradnja uspostavljena posredstvom obitelji Tomić čiji dječaci su do lani bili višegodišnji članovi Hajdukovih selekcija.

DSC_5191

U povodu toga upriličena je prijateljska nogometna utakmica starijih pionira ova dva kluba.

Prije toga, već tradicionalno su se po posljednji put ove sezone postrojile sve četiri Hajdukove selekcije s trenerima, a na prigodnoj svečanosti oprostili su se od 15-godišnjeg Ivana Keća koji nakon osam uspješnih sezona u Hajdukovoj školi ovog ljeta nogometnu karijeru nastavlja u prvoligašu Osijeku. Tamo će ga dočekati  od lani prisutni bivši Hajdukovi pioniri Matija Jošćak i Adrian Grgić, dok njihovi donedavni suigrači  iz pionirskog sastava Filip Dietzman, Giuliano Pierobon i Franko Zandona su već godinu dana članovi zagrebačkog prvoligaša Lokomotive. Time je završeno u Hajduku natjecateljsko razdoblje za iznimno talentiranu generaciju dječaka rođenih 2000/2001. godine pri čemu će vjerojatno ovog ljeta još neki od preostalih prijeći u kadete većih regionalnih klubova i sredina. Jedan od razloga ovih odlazaka, osim igračkih kvaliteta, je i to što Hajduk zbog premalo zainteresiranih dječaka nema mogućnosti nastavka rada na toj kvalitetnoj razini u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.   Upravo s ovom generacijom, kao i s dječacima rođenim 1999. je 2006. godine počeo raditi trener Dinko Kliček, što se smatra početak nastanka Hajdukove škole nogometa. Klub se na ovoj svečanosti, bar privremeno, oprostio i od trenera Kličeka koji se bar neko vrijeme neće baviti nogometom.

DSC_5197

Analizirajući pred svim selekcijama, roditeljima igrača i članovima uprave postignuto u ovoj sezoni, Siniša Grubišić, voditelj škole nogometa, je naglasio masovnost i kontinuitet rada koji u Hajdukovoj školi nogometa počinje s igraonicom za predškolski uzrast, prolazi  kroz četiri natjecateljske kategorije  i završava  u dječačkoj dobi od 15 godina, pri čemu obuhvaća  više od 80-tak registriranih igrača i 30-tak neregistriranih. Osim redovitih treninga, podrazumijeva natjecanje u čak pet liga Požeško-slavonske i Bjelovarsko-bilogorske županije, te u 1. kvalitetnoj ligi HNS, nastupe na brojnim zimskim i ljetnim međunarodnim  malonogometnim i nogometnim turnirima, a na kojima su osvojene brojne momčadske i pojedinačne nagrade, kao i igranje za županijske i regionalne selekcije. U tome Grubišić ističe da niti ove godine nije izostala bar jedna ligaška titula, a nju je ostvarila selekcija limača (10) natječući se u ligi Nogometnog saveza Požege. U tim rezultatima značajan udio financijskim doprinosom, te raznim logističkim poslovima su dali i roditelji i sponzori na čemu im se Grubišić zahvalio.

DSC_5204

Nakon protokolarnog dijela i prijateljske utakmice starijih pionira Hajduka i Zeltwega na gradskom stadionu uslijedit će zabavni dio ove manifestacije. Uz neizbježan roštilj  će biti odigrane utakmice po prilagođenim zabavnim pravilima djece protiv roditelja, kao i međusobne utakmice roditelje djece različitih kategorija.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić