Kuglači KK Pakraca nisu uspjeli u kvalifikacijama za ulazak u 1. Hrvatsku kuglačku ligu što su proteklog vikenda igrane u Varaždinu. U konkurenciji sedam ekipa koji su činili pet pobjednika drugih liga i 9. i 10. ekipa iz lanjske sezone 1. HKL, oni su osvojili četvrto mjesto, a plasman u prvu ligu su ostvarile dvije prvoplasirane.

Kvalifikacije u Varaždinu, osim što su igrane više od dva mjeseca nakon završetka sezone, bodovane su na posve drugačiji način. Nisu to bile klasične kuglačke ligaške utakmice (igrač protiv igrača) nego je svaka momčad sastavljena od šest igrača bacala po dva puta, a poredak je napravljen temeljem ukupnog broja srušenih čunjeva iz 12 pojedinačnih rezultata.

Kuglači Pakraca su tako nakon prvog dana bili na četvrtom mjestu sa srušenih 3379 čunjeva (prosjek 563) i za drugoplasiranim su zaostajali teoretski dostižnih 55 čunjeva. No, ništa se nije promijenilo niti drugog dana kada su srušili 3385 (prosjek 564) te su ostali na četvrtom mjestu, iza Velebita iz Otočca,  Kandita iz Osijeka i velikogoričkog Radnika, a ispred  Rijeke, Lepoglave i Imotskog. Problem je bio i što Pakrac na ovom turniru nije nastupio u kompletnom sastavu jer su nedostajali Vjeko Anušić i Gordan Špelić.

aktualnolight_elementi2179slika4

Najbolji, zapravo odličan je bio Antonio Juranović koji je srušio 592 i 606 čunjeva i s ukupnim rezultatom od 1198 čunjeva je bio treći igrač kvalifikacija. Darko Jozipović je srušio  569 i 570, Zvonko Gnezda 576 i 563, Davor Štor 609 i 547, Robert De Zan 563 i 544, Dražen Pierobon 363 (zamjena za Željka Majora - 107) i 555 čunjeva. Naravno da nikada nećemo saznati kakav bi rezultat Pakrac ostvario u kompletnim sastavu s obzirom da je Gordan Špelić bio proljetos jedan od najboljih igrača.

Ovako će se Pakrac dogodine natjecati u novoustanovljenoj 1. B ligi u konkurenciji Novske, Radnika Velike Gorice, Lepoglave, Zanatlije Sisak, Zaboka, Zanatlije Kutina, Cesta Varaždin, te starih znanaca iz prijašnjih godina  Željezničara iz Osijeka i Belišća, Šećerane Viro iz Virovitice i Fortune iz Đakova. Prvenstvo počinje u rujnu.

Uslijed reorganizacije i kuglači KK Papuka teoretski nisu ispali iz 2. lige već imaju mogućnost na jesen nastaviti natjecanje u njoj, mada su zapravo ipak rang niže u odnosu na lanjsku sezonu. Ostala tri naša kuglačka kluba natjecat će se u istoj ligi kao i prošle sezone.