banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Pakrac ima novu vrstu sportaša rekreativaca – triatlonce koji su prošle nedjelje u Gornjoj Stubici po prvi put individualno sudjelovali u službenom natjecanju. Riječ je o olimpijskom sportu koji se sastoji od tri različite discipline: plivanja, vožnje biciklom i trčanja, a dužina staze ovisi o izboru organizatora i kreće se od nekoliko desetaka do više stotina kilometara.

tomislav 1

Na bavljenje ovim zahtjevnim sportom odlučili su se Darko Škevin, Tomislav Tessari, Santo Tessari, Daliborka Škevin te Marko Ljevar pri čemu su Tessarijevi i Ljevar po prvi put nastupili lani na poznatom porečkom triatlonu, ali u štafetnoj konkurenciji.

škevin 1

Četvero ih je u nedjelju, kao članovi zagrebačkog Triatlon kluba Swibir, nastupilo na individualnoj utrci sprint triatlona u Gornjoj Stubici koja se sastojala od  750 metara plivanja u jezeru, biciklističke cestovne utrke  u dužini od 20 kilometara i 5 kilometara trkačke utrke. U utrci je startao 31 natjecatelj, ali su se rezultati zbrajali u pet različitih starosnih i spolnih kategorija.

Cjelokupnu trodijelnu utrku najbrže je odradio Darko Škevin koji je sve tri staze savladao za sat i devet minuta  što je ukupno bio deseti rezultat, ali najbrži u starosnoj kategoriji 50 do 55 godina.

daliborka

Tomislav Tessari je ostvario ukupno 15. rezultat s vremenom sat i 16 minuta, također najbrži u kategoriji  35-40 godina. Santo Tessari je vozio u najzahtjevnijoj kategoriji od 25 do 30 godina i s vremenom sat i 27 minuta bio je 24. u ukupnom poretku, odnosno 5. u svojoj kategoriji. Daliborka Škevin je sve tri discipline odradila za sat i 38 minuta, 29. u ukupnom poretku i druga u svojoj kategoriji.

santo

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić