Pakračko-lipički Rukometni klub „LiPa“ od iduće jeseni natjecat će se u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi. "Napredak u odnosu na prošlu sezonu kada su se natjecali u Međužupanijskoj rukometnoj ligi Bjelovar nije posljedica kvalitete igrača u našem rukometnom klubu koji je lanjsku sezonu završio u sredini tablice, već određenih reorganizacija i želje rukometnih foruma da poboljšaju sustav natjecanja i u njega privuku klubove s kvalitetnim radom s mlađim kategorijama", ističe Dejan Nagy, koordinator stručnog rada u "LiPi". On naglašava da se  niti u klubu nisu prilikom odlučivanja o priključivanju u veći rang rukovodili željom za odmjeravanjem snaga s boljim protivnicima nego željom da nastupaju u organiziranijoj ligi od prošlogodišnje koje je bila ispod organiziranosti i želje naših rukometaša. Dodatni motiv je i što novi i bolji rang neće poskupjeti troškove jer u novoj ligi će se igrati s klubovima područja Virovitice, Požege, Broda, dok bi nastupanje u 3. ligi iziskivalo učestalija gostovanja u istočnu Slavoniju, kaže Nagy.

Prema njihovom izračunu domaćinska utakmica će ih koštati oko 2000 kuna, a gostujuća oko 1800 što će u konkurenciji 10 klubova iznositi oko 35.000 po sezoni ili oko 12.000 kuna manje nego lani. Od ostalih troškova tu su još najam dvorane oko 32.000, kotizacije 6.000, trener 9.000 te potrošna sitnija oprema oko 3000 tako da seniorima za jednu sezonu natjecanja treba  za minimalne troškove oko 85.000 kuna. Naravno, novaca treba i za mlađe kategorije jer je „Lipa“ u prošloj sezoni imala ukupno 119 registriranih igrača i igračica. Od Grada Pakraca je predviđena dotacija u iznosu od 100.000, a od Grada Lipika 30.000. Međutim, ranija iskustva govore da se ti planovi rijetko ostvaruju, na što ukazuje i činjenica da su u prvoj polovini godine iz Pakraca dobili tek 15.000 kuna.

Za igranje u 2. ligi gdje natjecanje počinje u rujnu angažiran je novi trener - Jaroslav Šeba, profesor  tjelesnog odgoja, zaposlenik u đačkom domu u Pakracu. Također im treba, po mišljenju Nagya, i tri nova igrača koja će bez novčane naknade pronaći u okolnim gradovima Kutini, Daruvaru i Novskoj. Tim više jer zbog prošlosezonskih povreda cijelu jesen neće moći računati na svoje standardne igrače Dinu Poliganovića i Giuliana Bartoluzzia.

Jedna od obilježja Rukometnog kluba „LiPa“ koji se rijetko sreću u sportskim udrugama je da su igrači glavni protagonisti rada kluba pa je tako predsjednik igrač Antun Gamberger, igrači sami obavljaju tajničke poslove, organiziraju domaćinstva i odlazak na gostovanja te su ujedno treneri mlađih kategorija, a jedina pomoć su upravo njihovi pojedini roditelji. Nažalost, na igračima je i organizacija financiranja rada kluba pa je doista riječ o posve amaterskom klubu.