"Šetnja sjećanja" od Srednje škole Pakrac do Toplica Lipik završna je aktivnost Palijativnog tima „LiPa“ koja je održana danas, a posvećena podizanju svjesnosti na oboljele od Alzheimerove bolesti.

Članovi Palijativnog tima LiPa, njihovi suradnici i 60-ak pakračkih srednjoškolaca medicinskog usmjerenja danas su u znak podrške oboljelima od ove bolesti prošetali od Pakraca do Lipika noseći šarene balone.

dsc_6822

„Ovo je treća godina kako organiziramo ovu aktivnost povodom mjeseca Alzheimerove bolesti, a ovom „šetnjom“ želimo se prisjetiti onih koji se nas ne mogu sjetiti“, rekla je Vesna Božić, članica Palijativnog tima „LiPa“.

Dolaskom u Lipik, obilježavanje će se nastaviti u konferencijskoj dvorani Quella lipičke bolnice uz prigodan film ovoj bolesti te druženje, a nakon toga je predviđena radionica u povodu obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja na temu „Jačanje društvenog poduzetništva u palijativnoj skrbi na području Zapadne Slavonije“ čiji su organizatori LAG "Zeleni trokut", Palijativni tim „LiPa“ i Pučko učilište Obris.

dsc_6824