Povodom obilježavanja današnjeg Svjetskog dana Alzheimerove bolesti, ali i mjeseca iste, desetak članova Palijativnog tima LiPa danas na pakračkoj tržnici održava promotivnu akciju „Jesenja ruža za jesen života“ .

Akciju su popratili raznobojnim ružama, dijeljenjem edukativnog materijala, kao i informacija o ovoj bolesti i raznim oblicima demencije te prikupljanjem novčanih priloga za akcije svog tima.

Tim predvođen profesoricama Vesnom Božić i Anom Tidlačko razveselio je i privukao pažnju mnogih građana, ali i skrenuo pozornost na sve učestaliju Alzheimerovu bolest koja pogađa osobe treće životne dobi.

Za 15 sati predviđena je šetnja sjećanja „Da se sjetimo onih koji se nas ne mogu sjetiti“ u sklopu koje će se pješačiti od Srednje škole Pakrac do Bolnice Lipik noseći 500 balona s motivacijskim i simboličnim porukama.

Baloni će se oko 16 sati puštati u zrak u lipičkom parku, a nakon toga zainteresirani mogu u konferencijskoj dvorani „Quella“ poslušati predavanje prof. Senke Božić s ciljem psihološke podrške oboljelima od Alzheimerove bolesti i njihovim obiteljima.

Ova je akcija već provedena 16. rujna u Požegi, a nakon Pakraca, preselit će u Lipik i održati se ove nedjelje, 24. rujna na „Pekmezijadi“.