Kulturno prosvjetno društvo „Sloga“ je vjerojatno prva pakračka udruga koji ima srednjoročni strateški plan rada. To je dokument na 24 stranice koji definira sadržaj i ciljeve rada i razvoja udruge za razdoblje 2020.-2023. godine i usvojen je na sinoćnjoj programskoj skupštini što je održana u njihovom prostoru u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“. U njemu je, kako ga je predstavio predsjednik udruge Damir Špančić, uglavnom opisan sadržaj dosadašnjeg rada s naglaskom na dragovoljnom amaterskom djelovanju u kulturnom stvaralaštvu, ali i neke novosti, poput razmišljanja o bavljenju informiranjem.

Osim Strateškog plana članovi skupštine su sinoć donijeli odluku da članarina u društvu ostaje na razni ovogodišnje, 50 kuna, a za studente i srednjoškolce 30. I dogodine će imati jednog zaposlenika, a tvrtka u njihovom vlasništvu „Domaći“ će raditi kao i do sada – pozitivno. Rad će se i dogodine odvijati kroz kino, glumačku, glazbenu sekciju te sekciju za održavanje okoliša i izlete. Računaju na prihode u iznosu od 329.000 kuna od čega 160.000 očekuju s natječaja Grada, Županija i Ministarstava. Ovu godinu će završiti s oko 32.000 kuna više prihoda nego rashoda i tu razinu namjeravaju zadržati i dogodine, izvijestio je Špančić, a prihvatilo 20-tak nazočnih članova skupštine.

Objekt Hrvatskog doma i sama udruga Pakracu, ali i Lipiku, daju dodatnu vrijednost, istaknula je gradonačelnica Anamarija Blažević posebno pohvalivši njihovu orijentaciju na rad s mladima. Poželjela im je da realiziraju planove, a u Gradu će uvijek imati partnera u njihovom provođenju.