Iduće godine je 30. godišnjica osnivanja Prve gardijske brigade „Tigrovi“ (5. studeni 1990.) pa će uslijed toga i aktivnost Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ podružnice Požeško-slavonske županije biti veća nego uobičajeno. Središnji događaj bi trebao biti postavljanje spomenika u Donjem Čagliću za poginule pripadnike brigade na zapadnoslavonskom bojištu za koje postoji izvedbena dokumentacija, a od oko 130.000 kuna očekivanih troškova 100.000 je osigurano u Ministarstvu hrvatskih branitelja. Pored toga lokalna podružnica „Tigrova“ planira organizirati na našem području i dva okrugla stola na kojem bi se govorilo o ratnom putu brigade na ovim prostorima, izvijestio je Zoran Josipović, predsjednik Udruge na skupštini što je jučer održana u vijećnici kurije Janković. Ostale točke plana rada za 2020. godinu su manje-više identične ovogodišnjem i uglavnom se odnose na obilježavanja značajnih obljetnica iz Domovinskog rata, kako lokalnih tako i po cijeloj Hrvatskoj te sudjelovanje u aktivnostima državnog središta udruge i prijateljskih podružnica. Za to, bez  troškova za spomenik, planiraju potrošiti nešto više od 14.000 kuna koje će, osim članarinom, namaknuti iz Županije (5.000), te gradova Pakrac i Lipik po 3.000 kuna.

U ovoj godini na realizaciju programa rada, o kojem je na skupštini izvijestio potpredsjednik Zdenko Šćepina, potrošili su 8.700 kuna pri čemu je Grad Pakrac sudjelovao s 5000 kuna.

Na radu im je čestitao, a još više zahvalio na doprinosu u Domovinskom ratu i čuvanju njegovih tradicija, pakrački dogradonačelnik Marijan Širac poželjevši im da realiziraju zamišljene projekte u čemu će uvijek imati organizacijsku i financijsku pomoć Grada Pakraca.

Skupštinu su pozdravili i gosti iz drugih pakračkih braniteljskih udruga Miroslav Ivančić i Miroslav Vacek, a svečanijem tonu skupštine je dala mlada zagrebačka vokalna solistica Nika Pastuović koja je izvela himnu i nekoliko domoljubnih pjesama.

Skupština je popraćena i izložbom  fotografija njihovih ratnih veterana nazvana „za Hrvatsku kao Tigar“ koja, osim što kroz 30-tak fotografija prati ratni put brigade po svim hrvatskim bojištima, donosi osnovne biografske podatke o brigadi, ali i popis šestero nestalih članova i 367 poginulih među kojima je i trojica rođenih Pakračana: Božidar Filkas (rođen 1970.), Antun Jurgec (1963.) i Drago Komljenović (1972.).