Udruzi slijepih Pakrac-Lipik osigurana je trogodišnja institucionalna podrška Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u iznosu 80.390 kuna te je u povodu toga 20. siječnja predsjednik Udruge Stanko Kovačić u hotelu Dubrovnik u Zagrebu prisustvovao dodjeli ugovora o financiranju te izobrazbi o provedbi institucionalne podrške udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade, udrugama iz Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj i udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini.

Kako nam je rekao Kovačić, riječ je o trogodišnjem programu njihove udruge kroz koji je predviđeno  zapošljavanje još jedne osobe na poslovima administrativnog suradnika/suradnice na pola radnog vremena čime će se udruzi omogućiti kvalitetnije upravljanje poslovnim procesima. Osim toga, udruga predvidjela aktivnosti kroz aktivnije sudjelovanje u edukacijama koje se provode na području Republike Hrvatske, bolje umrežavanje s drugim udrugama osoba s invaliditetom, te nabavku opreme poput elektronskog povećala koja će omogućiti članovima udruge praćenje tiska i korištenje drugih tiskanih medija u svrhu edukacije.

Udruga slijepih Pakrac - Lipik je ove godine jedina udruga osoba s invaliditetom s područja naše županije koja je ostvarila ovu podršku.