stol PTSP

Udruge hrvatskih branitelja oboljelih i liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Pakrac – Lipik unatoč ograničenjima nametnutim epidemiološkim mjerama odradila je većinu aktivnosti planiranih u prošloj godini, ali uz sudjelovanje znatno manjeg broja članova. To obuhvaća manifestacije Da se ne zaboravi“,  posjet Zadarskoj i Šibensko - kninskoj županiji uz obilazak nekadašnje bojišnice i linije razdvajanja u središnjoj Dalmaciji, obilježavanja 25. godišnjice VRO „Oluja 95“ u Kninu, program Duhovna obnove „Istočna Slavonija 2020“ (Vukovar, Vinkovci  i Đakovo)  kao i sudjelovanje na obilježavanju svih obljetnica iz Domovinskog rata na području Pakraca i Lipika, istaknula je u izvješću o radu predsjednica Udruge dr. Marica Topić na jučerašnjoj Skupštini održanoj u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu. 

Za to su potrošili oko 18.000 kuna dobivenih od gradova Pakraca (7.100), Lipika (5.000) i Županije (8.000), te oko 13.000 kuna prihoda od članstva i donacija pri čemu u financijsko izvješće, nisu ušle nefinancijske pomoći donatora kao što su trenerke i dukserice (Aleksandar Terer) i majice (Slavko Rosić).

Individualne i grupne psiho-terapije i tima za  psiho-socijalnu pomoć udruge, obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata i povijesti  hrvatskog naroda, organizacija i provedba „Duhovne obnove“ za članove i članove njihovih obitelj su u programu rada za ovu godinu pri čemu im je financijski plan nešto obimniji nego ove godine sa sličnim izvorima prihoda.

Članovi Udruge jučer su popunili upražnjena mjesta u Nadzornom odboru i Sudu časti te usvojili Odluku o pristupanju  u članstvo zajednici takvih udruga na razini RH.

Ivančić ptsp

U ime Grada Pakraca skupštinu je pozdravio Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća zahvalivši im na svemu što rade za svoje članstvo i čuvanje uspomena na Domovinski rat i stradalnike. Sama činjenica da godinama u Pakracu ovom specifičnom članstvu nije bilo suicida i obiteljskog nasilja dokazuje kvalitetu rada. Ivančić je pozdravio i odluku o pristupanju  u članstvo  zajednice jer iz vlastitog iskustva zna da se tako lakše ostvaruju ciljevi. Poručio im je da nastave s ovakvim radom pri čemu u Gradu uvijek mogu računati na partnera.

Udruge hrvatskih branitelja oboljelih i liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Pakrac - Lipik osnovana 2002. godine okuplja hrvatske branitelje oboljele i liječene od posttraumatskog stresnog poremećaja s područja gradova Pakraca i Lipika i članove njihovih užih obitelji.

svi sudionici PTSP