2022 03 26 18.40.46 Medium

DVD Badljevina u prošloj godini odradilo je deset vatrogasnih vježbi koliko su mogućnosti dopuštale s obzirom na okupljanje operativnih članova te imali 12 intervencija od čega tri gašenja požara dok je devet bilo tehničke naravi. S obzirom na epidemiološka ograničenja redovito su bili na usluzi svim mještanima kad god je bilo potrebno, rečeno je sinoć na skupštini ovog Društva održanom u Društvenom domu u Badljevini.

Kako je izvijestio Josip Kaćera, predsjednik DVD Badljevina, sva postojeća vatrogasna oprema je redovito održavana, članovi su ulagali i u vatrogasnu opremu, a nastavljaju i s kupovinom i zamjenom osnovne zaštitne opreme koja je u lošem stanju. 2020. godine članovi su kupili zaštitne kombinezone za vatrogasne intervencije u vrijednosti oko 6.000 kuna, a prošle godine uspjeli su pribaviti i vatrogasne čizme u vrijednosti nešto više od 5.000 kuna zahvaljujući donaciji Grada Pakraca. 

2022 03 26 18.58.38 Medium

Budući da se u protekloj godini nisu održavala vatrogasna natjecanja, članovi su se okupljali na redovnim sastancima te je bilo odrađeno nekoliko radnih akcija kao što su održavanje i uređenje okoliša  i unutarnjeg prostora spremišta. Slične aktivnosti planiraju i iduće godine, a nadaju se da će, ako prilike budu dopuštale, sudjelovati i na vatrogasnim natjecanjima, ali i obilježiti visoku 100. obljetnicu. Isto tako, u idućoj godini naglasak su stavili na proširivanje članstva i rad s mladima. U prošloj godini prihodovali su oko 34.000 kuna od čega je 16.000 kuna pristiglo putem Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik te oko 7.000 kuna iz gradskog proračuna. Sličan im je financijski plan i za iduću godinu, s tim da se nadaju povećanju sredstava za obilježavanje okrugle obljetnice.

2022 03 26 18.57.59 Medium

Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević čestitala je Društvu na radu, smatrajući da se dugogodišnja kultura i tradicija vatrogastva treba održati, ne samo u gradu, nego i u svim naseljima. Dodala je kako se iz godine u godine sredstva za vatrogastvo povećavaju u gradskom proračunu, a ove godine u proračunu su posebno osigurana sredstva za obnavljanje zaštitne opreme. Pohvale je uputila mladom vodstvu i zajedništvu koje se vidi kroz različite oblike usluga koje nude u selu, a posebno istaknula zadovoljstvo rada s mladima.

2022 03 26 18.52.59 Medium

Zlatko Zerdin, tajnik Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik, čestitao im je na uspješnom radu bez obzira na epidemiološka ograničenja te pohvalio Društvo na nabavci opreme za članove. Obećao je i daljnju redovitu financijsku potporu, kao i povećanje sredstava za obilježavanje 100. obljetnice, što je uobičajena praksa za sva Društva.

Pohvalama i čestitkama pridružio se i Miroslav Delač, predsjednik Mjesnog odbora Badljevina, istaknuvši kako su članovi DVD-a uvijek mještanima na usluzi.  

2022 03 26 19.01.49 Medium