2022 04 09 17.37.03 Medium

Aktivnosti u promicanju uloge Pakraca i Lipika u stvaranju neovisne Hrvatske, kao i vrijednosti Domovinskog rata, kroz rad mladih i s mladima obilježile su prošlu godinu Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik, rečeno je jučer na skupštini ove Udruge održanoj u prostorijama Centra za mlade „Libero“.

2022 04 09 17.37.42 Medium

Predsjednik Udruge Tomislav Novinc, izvješćujući o radu u prošloj godini, rekao je kako su aktivnosti bile brojne i raznovrsne te  istaknuo sudjelovanje na svim komemoracijama poginulim braniteljima na našem području i okolici, kao i na različitim sportskim turnirima. Nastavili su i s oslikavanjem grafita, uređenjem gradskih površina i spomen obilježja poginulim braniteljima sudjelujući u raznim zelenim čistkama, ali i organizirali pub kvizove u Pakracu. Kao partneri sudjeluju u brojnim projektima, a jedan od njih je i projekt „Lampsi – podrška lokalnoj zajednici“ čiji je nositelj Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, a  uspjeli su sredstvima Grada Pakraca pribaviti i različite sprave za buduću igraonicu za djecu. Novinc je naglasio kako zbog uspješne suradnje s kulturnim, prosvjetnim, sportskim te udrugama proisteklim iz Domovinskog rata uspijevaju sudjelovati u različitim tematskim aktivnostima u kojima najviše sudjeluju mladi, članovi Udruge, ali i ostali koji se žele priključiti.

U ovoj godini nastavit će s uobičajenim aktivnostima kao i sada, s tim da započinju i projekt prijevoda spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i obilježavanje bitnih lokacija iz Domovinskog rata na engleskom jeziku.

Za sve ove aktivnosti prihodovali su oko 37.000 kuna, od toga  Grad Pakrac je osigurao 15.500 kuna (od toga 10.000 kuna za dječju igraonicu), Ministarstvo branitelja 2.000 kuna, Grad Lipik 4.000 kuna, a Požeško-slavonska županija 3.000 kuna. Sličan financijski plan očekuju i ove godine.

Pohvale radu Udruzi uputila je pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević ističući važnost njihovog djelovanja u lokalnoj zajednici, posebno zbog usmjerenosti prema mladima, dodavši kako će i ubuduće imati podršku Grada u njihovom radu i aktivnostima.

2022 04 09 18.02.50 Medium