20230304 181516 Medium

„DVD Prekopakra s krajem prošle godine ima ukupno 49 članova, od toga nam je pristupilo devet novih članova mladeži. S tim povećanjem broja članova naše Društvo zaista može odgovoriti na sve potrebe sela, mještana i sugrađana te možemo biti na raspolaganju u svim potrebnim intervencijama“, istaknuo je predsjednik Bruno Skalnik na skupštini ovog Društva održanoj 4. ožujka u Vatrogasnom domu u Prekopakri.

Kako je u izvješću o radu izvijestio tajnik Zlatko Levanić, članovi su tijekom žetve u srpnju i kolovozu organizirali dežurstva, sudjelovali u združenoj vatrogasnoj vježbi u Omanovcu, te zajedničkoj vježbi s pakračkim vatrogasnom društvom i HGSS-om. S ekipom mladeži sudjelovali i na vatrogasnom natjecanju u Velikom Banovcu. O broju intervencija izvijestio je zapovjednik Josip Tepeš istaknuvši kako su prekopakranski vatrogasci imali intervenciju gašenja dimnjaka, u nekoliko navrata ispumpavanja podruma te bili u pripravnosti dok se dizao vodostaj Pakre. Uz redovne vježbe i održavanje opreme, članovi su redovito bili pomoć u organizaciji različitih manifestacija i aktivnosti u Prekopakri i Pakracu.

20230304 181521 Medium

U prošloj godini prihodovali su nešto više od 32.000 kuna, od toga od Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik prihodovali su oko 19.000 kuna te od Grada Pakraca za obnovu opreme 6.000 kuna.

Uobičajene pohvale za dosadašnji rad, posebno na povećanju broja mladog članstva uputili su Darko Musulin i Zlatko Zerdin, dopredsjednik  i tajnik Vatrogasne zajednice područja Pakrac-Lipik.

Gradonačelnica Anamarija Blažević istaknula je ponos na prekopakransko društvo koje je kroz par godina stasalo u pravi primjer kako malo društvo može biti pravi oslonac stožernom pakračkom vatrogasnom društvu. Dodala je kako se njihov kvalitetan rad očituje i kroz ispomoć u različitim situacijama, vrlo često nevezanim za vatrogasnu službu.

Da je DVD Prekopakra mještanima uvijek na usluzi potvrdili su i Dubravka Laučan, predsjednica udruge „Hrvatska žena“ Prekopakra, te Vlado Eck, predsjednik prekopakranskog mjesnog odbora, zahvalivši svim članovima na pomoći u organizaciji svih događanja.

Na skupštini je tom prilikom, između ostalog, dodijeljena i spomenica Stjepanu Ajmanu za 70 godina rada.

20230304 183436 Medium