motoristi naslovna Medium

U Pakracu, 22. travnja u prijepodnevnim satima, na Trgu Josipa bana Josipa Jelačića ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata, okupilo se dvadesetak motociklista povodom 32. obljetnice osnivanja 4. Gardijske brigade Split.

Članovi splitskog moto kluba izabrali su 32 odredišta poznata po doprinosu u Domovinskom ratu na kojima su uz molitvu položili 32 krunice posvećene Međugorju, a u projekt su kao i svake godine uključeni Grad Pakrac te Moto klub „Vitezovi tame“.

motoristi 1 Medium

Ispred Grada Pakraca, okupljene je pozdravio predsjednik Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik, Tomislav Novinc koji se zahvalio motociklistima na dolasku i odabiru Pakraca među jedno od 32 odredišta, a u kojemu je Domovinski rat i počeo te im poželio sretan put u obilasku ostalih mjesta diljem Hrvatske.

motoristi toma Medium

Nakon što su zapaljeni lampioni, izmoljena je molitva za poginule branitelje, a posjećen je i Muzej vojne i ratne povijesti. Goste je dočekao voditelj muzeja, Mario Tušek, gdje je postavljena 32. krunica te je upriličen domjenak za sve goste.

motoristi svi Medium

motoristi muzej Medium

motoristi krunice Medium