Od 157 intervencija DVD Pakrac u prošloj godini tek 13 su se odnosile na požar, a 24 na razne tehničke intervencije. Pakrački vatrogasci su 40 puta obavljali radove s auto ljestvama, 16 radova motornom pilom, 13 puta ispirali kanalizacije i ispumpavali bunare i u 48 navrata vozili pitku vodu, a jedan je vatrogasac prevozio pitku vodu i u Beli Manastir. To je samo brojčani prikaz intervencija, no nije prikazano stvarno stanje provedenih sati naših vatrogasaca na terenu, izvijestio je zapovjednik Ilija Turković mlađi na skupštini Društva što je sinoć održana u gradskoj vijećnici.

aktualnolight_elementi1848slika3  Osim što su redovito izlazili na intervencije, pakrački vatrogasci su lani radili i na obuci pa u strukturi članstva imaju 22 ispitana vatrogasca, 11 vatrogasaca prve klase, 11 dočasnika, 7 dočasnika prve klase, 8 časnika, 6 časnika prve klase i dva viša vatrogasna časnika. Od 112 članova imaju dva veterana, 52 operativna člana, 33 podupiruća te 25 članova djece i mladeži. Pored toga, sudjelovali su u brojnim gradskim manifestacijama, često kao osiguranje, dobru suradnju ostvaruju s udrugama pružajući im usluge prijevoza kombijem te kao pomoć građanima dragovoljno odrađuju i mnoge druge poslove koje im često niti nisu prioritetna djelatnost.

Na tome im je naročito zahvalila Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica, istaknuvši pohvale za sve aktivnosti koje bespogovorno odrađuju, a za što nisu niti dužni obavljati što potvrđuje odličnu suradnju sa svim institucijama i udrugama u lokalnoj zajednici. Blažević je zbog odlično organiziranog sustava vatrogastva rekla kako su se po tom primjeru vodili i pri ustrojavanju Sportske zajednice Grada Pakraca.

aktualnolight_elementi1848slika5Kao primjer odlične suradnje te zahvalu istaknuo je i Duško Kliček, ravnatelj GD HCK Pakrac, rekavši kako niti jedna kuna uložena u vatrogastvo nije uzaludna uz želje da se takva praksa nastavi i u budućem radu.
Pohvale aktivnostima društva uputio je Josip Ugrin, zapovjednik Vatrogasne zajednice županije, a Tomislav Stokić zapovjednik VZ Pakrac-Lipik je istaknuo kako unatoč tome što je ova godina počela tragičnim gubicima pet života na ovom području, a takve intervencije su vatrogascima daleko teže, pozvao sve vatrogasce da nastave i dalje s obukama i vježbama.
DVD Pakrac je lani na sve aktivnosti potrošio oko 468.000 kuna. Najveći prihod ostvaruju kroz Vatrogasnu zajednicu - 306.000 kuna, ali i oko 150.000 kuna kroz razne vlastite aktivnosti, između ostalog servisirajući više od 2000 protupožarnih aparata. Sličan proračun očekuju i u ovoj godini, izvijestila je blagajnica Tatjana Luketić.
Otvarajući 138. skupštinu po čemu su drugo DVD u županiji i najstarija pakračka udruga, predsjednik Ilija Turković stariji pozdravio je goste iz čak 30 DVD, dvije profesionalne vatrogasne postrojbe te dvije vatrogasne zajednice.