Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Požeško-slavonske županije prošle godine sudjelovala je na obilježavanju značajnih obljetnica iz Domovinskog rata na području Pakraca i Lipika, obilježili obljetnicu pogibije Josipa Sarvaša, jedinog pakračko-lipičkog poginulog maloljetnog branitelja, uključivali se u rad svoje krovne organizacije kao i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac - Lipik, sudjelovali na igrama maloljetnih branitelja i prosvjedima u Savskoj 66, izvijestio je predsjednik Robert Bec na sinoćnjoj skupštini što je održana u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu.

U prošloj godini prihodovali su nešto više od 23.000 kuna pri čemu su im gradovi Pakrac i Lipik  osigurali oko  11.000, a Županija 5.000 kuna.

3

Povodom ob5ljetnice „Bljeska“ bit će organizatori airsofta, simulacijskog sporta sličnog paintballu, koji će biti održan na Omanovcu, a s Udrugom djece branitelja Domovinskog rata Pakrac preuzet će obilježavanje obljetnice pogibije hrvatskih branitelja u Gornjoj Obriježi. Bec je istaknuo kako je najveći problem nezaposlenost članova što je jedno od otežavajućih okolnosti dodatnog angažmana u Udruzi.

Njihov rad, posebice sjećanje na Josipa Sarvaša, pohvalila je, i u ime lipičkog gradonačelnika Vinka Kasane, pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević pozvavši članove da u svom budućem radu više senzibiliziraju javnost o svojim problemima kako bi građani postali svjesni činjenice kako su u ratu sudjelovala i djeca koja danas ne mogu doći do zasluženog zaposlenja.

Miroslav Vacek, predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Podružnice Požeško-slavonske županije,  istaknuo je kako je u Domovinskom ratu sudjelovao velik broj žena i maloljetnika  koji su nesebično dali doprinos u izgradnji hrvatske države što je jedna specifičnost i zbog toga Hrvatska ima veliko poštovanje.

Skupštini je prethodilo polaganje vijenca na spomen obilježju Josipu Sarvašu čija je godišnjica pogibije bila 3. travnja 1992. godine.