Jučer je u Lipiku pred pedesetak obrtnika našeg kraja održana 4. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika. Predsjednik Udruženja Davor Lepka podnio je izvještaj o radu, a tajnica udruženja Vera Pečanić članstvo je izvijestila o financijskoj situaciji. Ostvareni minimalni manjak u poslovanju obrazložen je smanjenjem komorskog doprinosa i prestankom sufinanciranja tadašnje profesionalne tajnice od strane HOK nakon čega je ova funkcija i postala volonterska. Lepka je okupljene obavijestio o fazi radova na Obrtničkom domu koji se nalazi u Tomislavovoj ulici u Pakracu, a upoznao ih je i s uvjetima skorog odlaska na obrtničke igre u Umag.

DSC_3272Sjednica je iskorištena za još jedno kratko predstavljanje nedavno izašlog kataloga obrtnika, vrijednog projekta koji je i u tiskanom formatu objedinio sve obrtnike pakračko lipičkog kraja. Mario Barać, obrtnik iz Pakraca, kratko je objasnio prosces izrade kataloga, ali i najavio u budućnosti novo, još detaljnije i podacima bogatije izdanje.

DSC_3282

Skupštini obrtnika prisustvovali su predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk i predsjednik Udruženja obrtnika Požege Mile Golić. Bilobrk je obrtnike podsjetio na projekt „HOK - zna“, koji je već ponuđen obrtnicima koji kroz ugovore s raznim subjektima ostvaruju značajne popuste, a obavijestio ih da je prošlog tjedna u HOK-u u Zagrebu potpisan i ugovor s HEP-om pa će obrtnici koji uredno plaćaju komorski doprinos moći konzumirati popust koji seže i do 40%.

Sjednica je imala i svoj svečani čin u kojem je predsjednik UO Davor Lepka uručio priznanja umirovljenim članovima i dugogodišnjim istaknutim obrtnicima s pakračko-lipičkog područja Antunu NenadovićuJosipu PrhaluAntunu LujancuMartinu Nenadoviću i Slavku Lepki, a ista će naknadno biti uručena Tomislavu Draksleru i Bori Grčeviću.

DSC_3287