Članovi Moto kluba 4. Gardijska brigada Split posjetili su danas Pakrac u sklopu akcije „25 krunica za 25 godina utemeljenja 4. GBR“ kojom branitelji motoristi obilaze mjesta stradavanja i spomenike u čast poginulim braniteljima diljem Hrvatske.

????????????????????????????????????

Članovi splitskog moto kluba izabrali su 25 mjesta poznatih po doprinosu u Domovinskom ratu na kojima će uz molitvu položiti 25 i krunica, a ove godine u projekt je uključen i Pakrac zahvaljujući suradnji s domaćim moto klubom „Vitezovi tame“. Branitelje iz Splita dočekali su pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i lipički gradonačelnik Vinko Kasana s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac – Lipik na Rimokatoličkom groblju u Pakracu gdje su zajednički položili cvijeće i zapalili svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje, a kratku službu riječi vodio je pakrački župnik Matija Juraković.

4

„Pakrac je uz Vukovar grad koji je najviše stradao u Domovinskom ratu, a nepravedno je zapostavljen. Zato i ovom akcijom želimo na to ukazati i ne dozvoliti prašini da prekrije naše spomenike. Pakrac je uvršten u našu rutu i planiramo doći i iduće godine i pokloniti se našim palim herojima“, rekao nam je  Zlatko Borojević, predsjednik Moto kluba 4. gardijske brigade.

Nakon Splita, Knina, Udbine, Plitvica, Zagreba, Petrinje i Pakraca članovi moto kluba krenuli su  prema Okučanima, Novoj Gradišci i Slavonskom Brodu obilazeći sva značajna mjesta vezana za Domovinski rat sve do Vukovara, a 28. travnja planiraju dolazak natrag u Split.