Da je bolja financijska situacija u društvu i aktivnost udruga  i brojnost članstva bi bila veća, istaknuo je Dinko Miovec, predsjednik Udruge civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Požeško-slavonske županije na skupštini Udruge što je danas održana u Pakracu, u Domu hrvatskih branitelja. On je to ilustrirao podatkom da je prilikom osnivanja Udruge prije dvadesetak godina bilo 105 članova, a danas ih je svega 26. Stoga je Skupština, na prijedlog Cecilije Barić  donijela odluku da se od iduće  godine godišnja članarina smanji sa 100 na 50 kuna.

WP_20160529_10_12_26_Pro

U 2015. godini Udruga je sudjelovala u obilježavanju brojnih značajnih događaja iz Domovinskog rata na lokalnoj i državnoj razini među kojima je najznačajnije obilježavanje obljetnice oslobađanja logora Bučje, kao i njegovo održavanje za što je potrošena četvrtina godišnjeg proračuna Udruge koji je lani iznosio 33.000 kuna. Pri tome je Ministarstvo osiguralo 5.000, gradovi Pakrac i Lipik 5.500, odnosno 6.500, županija 6.000, Općina Brestovac 1.000, a 2.500 kuna su prihod od članarine. Kako je riječ o županijskoj udruzi, Miovec je istaknuo nezadovoljstvo što u financiranju njenog rada ne sudjeluju ostale jedinice lokalne samouprave iz naše županije, naročito gradovi Požega, Pleternica i Kutjevo.

U gotovo identičnom financijskom i sadržajnom obliku je planiran i rad za ovu godinu, a više članova je istaknulo kao sramotu činjenicu da još uvijek nije riješen do kraja zakonski položaj civilnih invalida, ne samo da im nisu isplaćene adekvatne naknade za njihova stradavanja već nisu riješene niti stvari kao što je prioritet u pristup zdravstvenom sustavu koji bi trebao skrbiti o posljedicama njihovog stradavanja.

Uspjeh u budućem radu su im poželjeli predstavnici gradskih uprava Lipika i Pakraca Renato Marinić i Marijan Širac.