Izaslanstvo Grada Pakraca predvođeno gradonačelnicom Anamarijom Blažević u kojem su još bili Zoran Krejči, predsjednik Gradskog vijeća Pakrac, Marijan Širac, voditelj Odsjeka za opće i društvene djelatnosti Grada Pakraca te Almir Delihodžić, voditelj Vlastitog pogona Grada Pakraca, boravilo je od 15. do 17. rujna u službenom posjetu slovačkom prijateljskom gradu Dolny Kubin, koji su tog vikenda obilježavali svoj dan grada.

Uz predstavnike iz Mađarske, Ukrajine , Njemačke i Češke, pakračko izaslanstvo tom prigodom sastalo se s gradonačelnikom Romanom Matejovom te načelnikom općine Jasenova  Rajmundom Bradikom sudjelovavši na svečanoj sjednici i gradskim manifestacijama. Radni dio posjeta iskorišten je za prijenos iskustava  u korištenju fondova Europske unije gdje su predstavnici  Dolny Kubina upoznali pakračko izaslanstvo s uspješno provedenim europskim projektima iz domena kulturne, gospodarske, obrazovne i komunalne infrastrukture.

Načelnik Bradik najavio je i ove godine dolazak predstavnika gradova Dolny Kubin, Jasenova i Revuca na pakrački sajam „Slavonski banovac“ gdje će predstaviti svoju turističku i gastronomsku ponudu.

imag1635