Zbog odličnih rezultata tijekom ove godine postignutih na državnim prvenstvima te hrvatskim i međunarodnim kupovima, kao i na izborenom finalu na Svjetskom prvenstvu, pakračke streličare jučer je primila gradonačelnica Anamarija Blažević.

Članovi Streličarskog kluba „Kuna“ tijekom godine sudjelovali su na više od 20 turnira u Hrvatskoj i inozemstvu uz postignute značajne rezultate te i ove godine bili organizatori tradicionalnog turnira u Pakracu na motocross stazi na Matkovcu.

Uz postignute rezultate, pakrački streličari istaknuli su da su ove godine vlasnici i 18 novih državnih rekorda, a sudjelovanje na 3D Svjetskom prvenstvu od 22. do 27. kolovoza u Mađarskoj ocijenili izuzetno uspješnim i, za njih, neprocjenjivim iskustvom na kojem se pet članova u konkurenciji od 360 streličara iz 12 zemalja u sedam stilova po dobnim kategorijama uspjelo plasirati u finale. Ovakav uspjeh naših "amatera" u iznimno jakoj konkurenciji profesionalnih streličara je iznimno vrijedan bez obzira na konačni plasman, te smo posebno ponosni na to što smo dostojno predstavili Hrvatsku i Pakrac, dodao je Zoran Petrović, predsjednik kluba.

Veliko zadovoljstvo i ponos istaknuli su zbog velikog interesa mladih i djece za streličarstvom, tako je tijekom godine upisano 8 novih članova, od čega je sedmero djece i maloljetnih osoba, a trenutno u klubu trenira petnaestero djece. Da su oni najmlađi članovi ovaj sport shvatili ozbiljno i uložili puno truda u treninge govori i državni rekord u kategoriji dječaka do 12 godina koji je ove godine oboren u Rijeci u sastavu Patrik Amić, Alojzije Majstorović i Mateo Jurgec.

Klub trenutno ima 48 članova od čega je 27 aktivnih streličara, a redovno na natjecanja ide oko 15 do 20 članova od čega je oko sedmero mlađih dobnih kategorija (djece, kadeta i juniora).

Gradonačelnica Blažević istaknula je zadovoljstvo  što je pakrački streličarski klub jedan od najtrofejnijih klubova, ne samo u Pakracu, nego i u Hrvatskoj u ovom sportu, a posebno izrazila ponos što okuplja sve više djece i mladih, te obećala pomoć u kupnji opreme za treninge za najmlađe članove.