Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da se od 21. studenoga (ponedjeljak) do 26. studenoga (subota) jave u redovne stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti.

Preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila 2016“ provodit će se u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj.

Prilika je to da potpuno besplatno provjerite opće stanje vozila, prekontrolirate kočnice, podvozje, ispušne plinove (eko test), kao i da provjerite svjetla. Sve to možete učiniti u svim stanicama za redovni tehnički pregled, a iznimka vlasnici koji u razdoblju održavanja akcije svoje vozilo podvrgavaju redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.

Cilj ove prometne preventive je smanjenje prometnih nesreća uzrokovanih tehničkom neispravnošću vozila. Vozači za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna uputiti će se da utvrđenu nepravilnost otklone u ovlaštenom servisu.

više na linku DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI VOZILA 2016.