U cijelosti objavljujemo reagiranje Zorana Josipovića na intervju objavljenom u Pakračkom listu 18. studenog:

Reagiranje na članke u Pakračkom listu br. 523 od 18.studenoga 2016. godine

U Pakračkom listu broj i datum gornji u tekstu pod naslovom Ratni suveniri ,kao urednik ovog  članka  vidljivo je da ste subjektivno kao novinar stali u obranu g. Željka Špelića ,i to na potpuno neobjektivan način , ne uvažavajući povjesne činjenice koje smatram da su vam trebale biti poznate, jer iz teksta proizlazi da ste bili vojnik g. Željka Špelića tj. on vaš zapovjednik.Koliko znam vi niste sudjelovali niti u jednom obliku u obrani Hrvatske,a vaše izjave o zaštiti digniteta Domovinskog rata  i njegovog ugleda su apsurdne fraze, vaša stvarna uvjerenja i stav u vezi branitelja i Domovinskog rata pokazali ste kao novinar i urednik koji je odbio objaviti tekst o oštečenjima spomen obilježja poginulih Hrvatskih branitelja. Ne znam pozadinu ovih vaših napada ,osim ako nisu sitni politički interesi ,vas i vašeg političkog istomišljenika.

U tekstu pod naslovom Samo ne želim da nam se ponovo ne dogodi rat , g. Špelić, rekli ste nekoliko apsurdnih neistina vezanih za vaše djelovanje u organizacijama ,upitnog stava prema RH, pod čijim ste pokroviteljstvom i financijskom potporom,  u posjet našem području doveli pripadnike neprijateljske vojske između ostalog u obilazak mjesta stradanja srbskog naroda. Vaša stvarna namjera je u tome što radite je još više upitna ,jer ste na sjednici kordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakraca i Lipika ,kao razlog naveli vaše mirotvorstvo ,sprečavanje nekog novog rata i pronalazak nestalih osoba na temelju informacija koje dobivate u tim  "druženjima" od pripadnika neprijateljske vojske koji su ratovali na ovom području. Na sjednici kordinacije ,za koju ste rekli da ste napadnuti , pokušao sam vam ukazati na ozbiljnost ,opasnost i posljedice onoga što radite, jer svakodnevno smo svjedoci progona Hrvatskih branitelja ,na osnovi nekakvih dokaza za koje se navode da su pribavljeni od  istražitelja koji su nekontrolirano  "švrljali "po Hrvatskoj. Navodite da sam na sjednicama kordinacije ja uvjek protiv svega ,a upravo ste vi sa svojim apsurdnim stavovima bili protiv večine članova kordinacije prilikom donošenja nekih važnih odluka .Vi ste odluke o vašim djelovanjima  u organizacijama upitnih namjera, kao časnik Hrvatske vojske i predsjednik Udruge časnićki zbor Pakrac Lipik ,donosili bez predhodnog stava vaših članova ,i bez bilo kakve obavjesti  prema kordinaciji i drugim nadležnim tjelima države Još više je apsurdna vaša izjava da sam protiv Veteranskog doma ,jer  na temelju odluke Ministra Hrvatskih branitelja imenovan  sam u Upravno vječe Veteranskog doma u Lipiku  ,da pomognem  na realizaciji svih predviđenih programa u radu Veteranskog doma,za dobrobit svih branitelja kojima je potrebna pomoć ,i tu svoju zadaču shvatio sam ozbiljno i na takav način ju obavljam.

Vjerujem da poštovanom uredniku i vama g. Špelić poznato da sam se obrani Republike Hrvatske , dragovoljno pristupio kao maloljetnik sa 17 godina, i kao pripadnik I Gardijske brigade Tigrovi  prošao teška ratišta širom RH. Odmah po povratku kući pristupio sam u 76 samostalni bataljun Pakrac ,a potom  u pričuvni sastav  PP  Pakrac kao pripadnik interventne jedinice policije .

Nadalje  želim vas izvijestiti da se središnjica Udruge veterana 1 gardijske brigade Tigrovi ,ogradila i protiv je dovođenja i kontakata sa pripadnicima neprijateljske vojske, a ja kao predsjednik Udruge veterana 1 gardijske brigade Tigrovi ,Požeško slavonske županije u potpunosti podržavam i provodim tu odluku.

S poštovanjem!

Josipović Zoran