Festival duhovne glazbe "Hodočašće u došašće" koji se održava 19. godinu za redom, bit će upriličen 3. prosinca u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Kako nam je rekla Ana Relota, jedna od organizatorica ovog festivala i članica pakračke skupine „Vita Nova“, zasad očekuju pet vokalno-instrumentalnih skupina uz domaćine, no prijave još traju stoga postoji mogućnost i većeg broja sudionika.

Ovaj glazbeno-duhovni susret započet će svetom misom u 17,30 sati koju će predvoditi požeški biskup mons. dr. Antun Škvorčević, a vjernici će prije mise u 17 sati imati prilike i za svetu ispovijed. Koncert je zakazan u 18,30 sati na kojem će vjernici moći uživati u duhovnoj glazbi, a koja je ujedno priprema vjernika za nadolazeći blagdan Božića.

Kao i ranijih godina, medijski pokrovitelj festivala "Hodočašće u došašće" je Hrvatski katolički radio, a organizator ovog duhovnog događaja je pakračka župa i glazbena skupina "Vita Nova" uz pokroviteljstvo Grada Pakraca.

I danas je ovaj glazbeno-duhovni susret dio pastoralnog programa za mlade Požeške biskupije, a prvi festival organiziran je 1998. godine.